Gradovi

Tramp: Imaću 1 dolar godišnju platu, ne bih ni to,ali moram

VAŠINGTON – Novoizabrani predsednik SAD Donald Tramp izjavio je u intervjuu u emisiji „60 minuta“ američke TV mreže CBS da neće primati platu, osim jednog dolara godišnje.

„Nikada nisam to komentarisao, ali odgovor je ne. Mislim da po zakonu moram da primim jedan dolar, dakle primaću jedan dolar godišnje“, rekao je Tramp.

On je potom upitao novinarku koja ga je intervjuisala kolika je godišnja plata američkog predsednika, tvrdeći da on to ne zna. Lesli Stal mu je odgovorila da se „odriče 400.00 dolara“.

„Ne, neću da primam platu. Neću da je primam“, uzvratio je novi šef Bele kuće.

Tramp je u ovom intervjuu izjavio i da planira da odmah deportuje između dva i tri miliona imigranata koji nemaju dokumenta za boravak u SAD.

„Ono što ćemo učiniti jeste da ćemo proterati osobe koje su kriminalci i imaju kriminalni dosije, članove bandi, dilere droge, dosta tih ljudi, verovatno dva miliona, a moglo bi da bude čak i tri miliona, proteraćemo ih iz naše zemlje ili ćemo ih zatvoriti. Ali, proteraćemo ih, oni su ovde ilegalno“, kazao je Tramp u odlomku intervjua postavljenom na sajtu ove televizije.

On je dodao da će, kada američka granica bude „osigurana“, zvaničnici zaduženi za imigraciona pitanja početi proces „određivanja“ u vezi sa preostalim imigrantima koji nemaju dokumenta za boravak u SAD.

„Nakon što granica bude osigurana i nakon što se sve normalizuje, mi ćemo se odrediti u vezi sa ljudima o kojima oni govore, a koji su sjajni ljudi, oni su sjajni ljudi, ali mi ćemo se odrediti u vezi s tim. Ali, pre nego što se odredimo…veoma je važno, mi ćemo osigurati granicu“, naveo je novoizabrani američki predsednik.

Upitan da li planira da izgradi zid duž granice SAD i Meksika, što je bio predlog koji je bio u centru njegove predizborne kampanje, Tramp je odgovorio „da“, ali i dodao da bi pored zida tu moglo da bude „delimično i žice“ u skldu s onim što su republikanski predstavnici u Kongresu predlagali.

„Za određena područja ja bih to, ali za određena područja zid je prikladniji. Ja sam veoma dobar u tome, to se zove gradnja“, rekao je Tramp.

AP Photo/ Evan Vucci

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh