Gradovi

Tramp imenovao Pensa za šefa tima za tranziciju

VAŠINGTON – Novoizabrani predsednik SAD Donald Tramp imenovao je za šefa tima za tranziciju svog kandidata za potpredsednika Majka Pensa, poznatog po dobrim vezama u Vašingtonu.

Dosad je tu funkciju obavljao guverner Nju Džersija Kris Kristi, koji će sada biti Pensov zamenik u tom timu, navodi AP.

U timu su i bivši predsednik Predštavničkog doma Kongresa NJut Gingrič, bivši gradonačelnik NJujorka Rudolf Đulijani, sentor iz Alabane Džeferson Sesions, penzionisani neurohirurg Ben Karson i general potpukovnik Majkl Flin.

Više od desetak osoba će, takođe, savetovati Trampa o tranzicionim pitanjima, među kojima su i njegova deca i predsednik Republikanskog nacionalnog komiteta Rajns Pribs.

Pozivajući se na nekoliko izvora bliskih Trampovom timu za tranziciju „Njujork tajms“ prenosi da je Tramp rekao savetnicima da želi da iskoristi Pensove kontakte za nesmetano odvijanje procesa tranzicije.

Mreža NBC njuz takođe je izvestila o ovoj promeni koja je usledila nedelju dana nakon što je dva bivša saradnika Kristija proglašena krivim u skandalu „Bridžgejt“ u Nju Džersiju.

AP Photo/Darron Cummings

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh