Gradovi

Tramp – ispod granice ukusa

LONDON/VAŠINGTON – Pretendent za kandidata Republikanske stranke za predsednika SAD Donald Tramp iskoristio je skup uoči današnjeg stranačkog glasanja u Nju Hempširu da uputi niz uvreda svojim protivnicima, iznenadivši mnoge kada je ponovo uvredio svog najbližeg konkurenta Teda Kruza.

On je sinoć u Verizon centru ponovio uvredljivu opasku koju je jedna žena iz publike doviknula dok je govorio o Kruzovom stavu kad je reč o mučenju zatvorenika vodom, prenosi danas londonski „Gardijan“.

To je prvi put u američkoj istoriji da je jedan od vodećih predsedničkih kandidata upotrebio reč koja se u širokim krugovima smatra opscenom na skupu koji je prenosila televizija, a pogotovu što ju je uputio svom najbližem rivalu u stranci.

Tramp je oštro kritikovao Kruza, nazvavši ga „pi…om“, zbog toga što je dao neodređen odgovor tokom debate u subotu kada je više kandidata odgovaralo na pitanje da li bi metodu mučenja vodom vratili u upotrebu i da li je smatraju primerenom.

„Mislio sam da će reći da je to (metoda) apsolutno u redu, ali on to nije rekao, već je kazao da je zabrinut zato što neki ljudi…“, počeo je Tramp, ali ga je u tom trenutku prekinula žena iz publike koja je uzviknula: „On (Kruz) je pi…a!“.

Tramp ju je najpre prekorio što je „izgovorila nešto tako strašno, što ne bi smelo, i što nikako nije očekivao“.

A onda je zastao, pogledao u publiku i na mikrofon rekao: „Kazala je da je pi…a“, što je izazvalo buran aplauz i usklike.

Tramp se grubo našalio i na račun drugih protivkandidata, kao što su Džeb Buš i Marko Rubio za koga je rekao da se tokom debate proteklog vikenda „znojio kao pas“.

Kontroverzni milijarder je tokom kampanje već imao vulgarne ispade, poput ocene da mu je voditeljka „Foks njuza“ Megin Keli postavljala neprijatna pitanja u prvoj republikanskoj debati zato što je „imala menstruaciju“.

Pored toga što vređa svoje rivale, Tramp ne štedi ni same glasače.

„Baš me briga da li ćete nagrabusiti ili ne, želim samo da potrajete do sutra“, rekao je obrativši se onima koji se bore sa snežnom olujom koja je zahvatila Nju Hempšir, državi u kojoj od jula vodi u svim anketama.

U januaru je, pak, rekao da bi „nasred Pete avenije mogao da nekoga upuca, ali ne bi izgubio glasače“.

Međutim, upotreba reči „pi…a“ u TV prenosu označava dramatičnu promenu u odnosu na pasivniji ton koji je Tramp usvojio proteklih nedelja, ocenjuje „Gardijan“ primećujući da se, posle jednonedeljnih pokušaja da ublaži svoj imidž za socijalne konzervativce u Ajovi, Tramp vratio otvoreno konfrontacionom stilu u Nju Hempširu gde su glasači mnogo umereniji.

AP Photo/David Goldman

Preview

Donald J. Trump

Slide

Donald J. Trump

Slide

Donald J. Trump

Slide

Donald J. Trump

Slide

Donald Trump, Eric Jackman

Slide

Donald J. Trump

Slide

Donald J. Trump

Slide

Donald Trump, Kaitlyn Llewellyn

Slide

Slide

Donald J. Trump

Slide

Donald J. Trump

Slide

Donald J. Trump

Slide

Donald J. Trump

Slide

Donald J. Trump

Slide

Donald J. Trump

Slide

Donald J. Trump

Slide

Donald J. Trump

Donald J. Trump

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh