Novosti online

Tramp kaže da zid na granici s Meksikom uspešno zaustavlja i imigrante i KOVID

Predsednik SAD Donald Tramp posetio je danas granicu izmedju SAD i Meksika da proslavi izgradnju više od 320 kilometara zida, nadajući se da će to podsetiti glasače na napredak koji je ostvario u svojim obećanjima u kampanji pred predsedničke izbore 2016.

Tramp je ocenio da taj zid, mestimično visok i više od 10 metara, ne samo što je zaustavio ilegalne migrante već i korona virus „On je zaustavio KOVID, zaustavio je sve“, izjavio je Tramp u američkoj državi Arizoni, koja je u poslednje pri vrhu tabele porasta broja zaraženih.

Tramp pokušava da oživi svoju kampanju za reizbor posle mitinga u Talsi, u državi Oklahomi, za vikend koji je trebalo da pokaže njegovu političku snagu i ekonomski uspeh, ali je protekao neslavno, s hiljadama praznih mesta u ogromnoj sali i uz mnoštvo pitanja o vodjstvu predsednikove kampanje, čak i o njegovoj prikladnosti za još četiri godine u Beloj kući.

Slab odziv na skupu u Oklahomi pojačao je njegovu usmerenost na posetu Arizoni koja je istovremeno i država gde su glasači neopredeljeni za izbore 2020. i žarište korona virusa.

Posetom granici Tramp je pokušao da promeni temu i predstavi nešto što će, kako veruje, animirati njegovu bazu za novembarske predsedničke izbore.

„Naša granica nikad nije bila bezbednija“, rekao je Tramp prilikom sastanka s republikanskim guvernerom Dagom Dusijem, i zvaničnicima savezne granične patrole.

Kasnije će se obratiti grupi mladih republikanaca u velikoj crkvi u Finiksu u Arizoni, gde će prema organizatorima biti hiljade prisutnih.

Tokom tog celog putovanja pandemija Kovida-19 nadvija se na Trampom. Demokratska gradonačelnica Finiksa rekla je da ne veruje da može u tom gradu da se bezbedno održi njegov skup i pozvala ga je da nosi masku.

Skup „Studenti za Trampa“ će biti organizovan u „Drim siti crkvi“ i prenošen grupama širom zemlje. Organizatori su rekli da se zdravstvene i bezbednosne mere još finalizuju i za sada se ne zna da li će se tražiti od prisutnih da nose maske ili da drže fizičku distancu.

Od kraja maja, američka država Arizona postala je jedna od najaktivnijih žarišta za širenje korona virusa.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh