• Gradovi

  Tramp najavio brzo ukidanje Obamakera

  Novoizabrani predsednik SAD Donald Tramp izjavio je danas da će ukinuti reformu zdravstvene zaštite koju je uveo njegov prethodnik Barak Obama i najavio uvodjenje poreza za kompanije koje izmeštaju proizvodnju iz SAD.

  Tramp je na svojoj prvoj konferenciji za novinare posle dužeg vremena ponovio predizborna obećanja o Obamakeru, kaznama za izmeštanje proizvodnje i zidu na granici s Meksikom. Takodje je govorio i o odnosima s Rusijom, hakerskim napadima, kao i navodima da Moskva poseduje kompromitujući materijal kako bi mogla da utiče na njega.

  Novi predsednik SAD je rekao da će biti „najveći tvorac radnih mesta kojeg je Bog napravio“, navodeći da se već sad otvaraju nove fabrike na industrijskom srednjem zapadu SAD.

  On je rekao da planira uvodjenje carina za proizvodjače koji zatvaraju fabrike u SAD i sele proizvodnju u inostranstvo.

  „Biće velike granične takse za te kompanije koje odlaze i izvlače se s ubistvom“, rekao je Tramp.

  Budući predsednik SAD je rekao da će početi pregovore s Meksikom o finansiranju zida na granici čim preuzme funkciju.

  On je rekao da za početak razmatra plan po kojem bi taj zid bio plaćen novcem američkih poreskih obveznika, a da će Meksiko kasnije dati novac.

  Tramp je negirao navode da će na granici zapravo biti proširene žičana ograda koja već postoji. „To nije ograda, to je zid. Napravičemo zid“, rekao je Tramp.

  Novi predsednik je rekao da će zamena za Obamaker biti ponudjena čim Senat potvrdi njegovog kandidata za ministra zdravlja. On je rekao da je zakon o reformi zdravstvene zaštite „kompletna i potpuna katastrofa“.

  Na konferenciji za novinare je najavljeno da će on svoju imovinu prebaciti u fond kojiim će upravljati njegovi sinovi, kao i da će prepustiti upravljanje njegovom kompanijom.

  Trampov advokat je rekao da kompanija Tramp organizejšn „neće imati nikakve poslove u inostranstvu“ tokom njegovog mandata, a da će u upravni tim biti postavljen savetnik za etnička pitanja kako bi se izbegao sukob interesa.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com