Gradovi

Tramp otkrio svoj spoljnopolitički tim

VAŠINGTON – Pretendent za nominaciju za kandidata Republikanske stranke na predsedničkim izborima u SAD Donald Tramp otkrio je po prvi put ko bi mogli biti članovi njegovog spoljnopolitičkog tima ukoliko pobedi u trci za Belu kuću.

U intervjuu sa urednicima „Vašington posta“ Tramp je naveo nekoliko eksperta koji su spremni da svojom reputacijom podrže njegovu kampanju, prenosi AFP.

Za protivterorističku politiku Tramp je odabrao Valida Faresa, profesora za koga je medijska organizacija Mader Džouons 2011. godine izveštavala da je ranije imao veze sa „hrišćansko libanskim gospodarima rata“ iz vremena građanskog rata.

Kada je reč o odbrani, Tramp se opredelio za Kejta Keloga, američkog generala u penziji koji je danas konsultant a poznat je po tome što je bio glavni komandant na terenu u „katastrofalnim“ prvim mesecima okupacije Iraka 2003. i 2004. godine, navodi AFP.

U njegovom timu bi bio i Džo Šmic, koji je bio generalni inspektor u Pentagonu u administraciji Džordža Buša mlađeg i koji je imao istaknutu ulogu u američkoj bezbednosnoj kompaniji Blekvoter koja je svojevremeno bila umešana u skandal ubistva 17 civila u Iraku, navodi AFP.

Spisak upotpunjuju stručnjaci za energiju Karter Pejdž i Džordž Papandopulos, koji je prethodno bio savetnik Tramopvom poraženom rivalu Ben Karsonu.

Prema Postu, Tramp je u svom intervjuu izneo izrazito „ne-intervencionisitički pristup međunarodnim pitanjima.“

AP Photo/Alex Brandon

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh