• Svet

  Tramp sa visokim zvaničnicima Vijetnama o unapredjenju trgovine

   

   

  Predsednik SAD Donald Tramp najavio je „ogroman obim trgovine“ sa Vijetnamom nakon što je stigao u predsedničku palatu u Hanoju na sastanak sa vijetnamskim predsednikom Tran Dai Ćangom.

  Tramp i Ćang su se nakratko obratili novinarima kada je američki predsednik stigao u predsedničku palatu i najavio da će trgovina dve zemlje biti uvećana na „milijarde i milijarde“ dolara.

  Dvojicu lidera pozdravila su deca mašući američkim i vijetnamskim zastavama, a zatim su izvedene himne dve zemlje.

  Tramp boravi u kratkoj državnoj poseti Vijetnamu, nakon čega će danas otići na Filipine povodom samita i time završiti azijsku turneju.

  Na sastancima sa premijerom Vijetnama Ngujenom Ksuan Pukom i generalnim sekretarom Vijetnamske komunističke partije Ngujenom Pu Trongom, Tramp je naveo da je trgovina postala veoma važan element u odnosima SAD i Vijetnama.

  Američki predsednik je pozvao Vijetnam da kupi rakete i drugo oružje od SAD, rekavši da ta zemlja „proizvodi najbolje rakete na svetu“.

  Tramp je u razgovoru sa predsednikom Vijetnama Tran Dai Ćangom ponudio da bude posrednik u teritorijalnim sporovima u Južnom kineskom moru, a vijetnamski predsednik je kazao da njegova zemlja želi da to pitanje reši mirnim pregovorima.

  Kina smatra da je celokupno Južno kinesko more deo njene teritorije, dok vode tog mora prisvajaju druge azijske zemlje.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com