• BG

  Тражи се решење за водоснабдевање Зрењанинаца

  Министар заштите животне средине Владе Републике Србије Горан Триван са сарадницима, састао се са градоначелником Зрењанина Чедомиром Јањићем, са којим је разговарао о најзначајнијим питањима заштите животне средине у Банату.

  Посебна пажња на састанку посвећена је решавању питања пречишћавања отпадних вода.

  Успостављање система пречишћавања отпадних вода представља предуслов за остваривање квалитетније животне средине и обезбеђивање здравијих услова живота становника Зрењанина, сложили су се саговорници.

  Питање квалитета вода на овом подручју је нарочито сложено, а након вишедеценијских проблема у овој области, тражење решења за побољшање квалитета вода, више него ургентно.

  Министар Триван је изразио пуну подршку локалној самоуправи у решавању кључних еколошких проблема.

  „Министарство заштите животне средине ће указати сваку могућу стручну и другу помоћ Зрењанину у решавању највећих еколошких проблема који нарушавају квалитет живљења његових становника већ дужи низ година.

  Изградњом постројења за пречишћавање отпадних вода биће учињен велики помак, не само у унапређењу квалитета живота Зрењанинаца, него и потврда напретка у заштити животне средине Србије у целини“, истакао је министар.

  На састанку је договорено да се настави рад на анализи актуелног техничког предлога, а истовремено настави са изналажењем најбољег начина финансирања и изградње постројења за прераду отпадних вода у Зрењанину.

  Д.К.

   

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com