Gradovi

Treća Srbija:Dveri prave novi DOS; Dveri:Nikako prozapadno

BEOGRAD – Treća Srbija optužila je danas Dveri da njihovi predstavnici skupljaju novac za kampanju od donatora iz SAD, koji finansiranje uslovljavaju predizbornom koalicijom sa Demokratskom strankom, dok Dveri takve optužbe demantuju.

Nećemo nikad biti deo prozapadnog opozicionog bloka, poručili su iz Dveri.

Potpredsednik Treće Srbije Miroje Jovanović u saopštenju upućenom medijima tvrdi da predstavnici Dveri u SAD prikupljaju novac za kampanju koju će voditi zajedno sa Demokratstkom strankom Srbije, pri čemu je uslov donatora iz SAD da naprave predizbornu koaliciju sa DS i da na platformi „novog DOS-a“ naprave ozbiljnu polarizaciju u društvu.

Jovanović tvrdi i da je „operacija“ sastavljanja novog DOS-a krenula iz Čačka, u kojem je već napravljen savez Dveri i DS.

Boško Obradović iz Dveri negira optužbe, a za Tanjug kaže da ta organizacija nikada neće biti deo prozapadnog opozicionog bloka, jer, kako navodi, između DS i SNS nema nikakve političke razlike.

„U patriotskom bloku Dveri i DS S režim Aleksandra Vučića vidi najveću opasnost, Pajtić, Jovanović i Tadić ne mogu pobediti Vučića, jedino ga može pobediti udruženi patriotski blok i zato će Vučićevi agenti u redovima lažne opozicije služiti za napade na Dveri i DS S“, rekao je Obradović.

Kada je u pitanju Čačak, Obradović navodi da su lokalni izbori „biti ili ne biti“ za taj grad, da Dveri ne mogu same da smene aktuelnu vlast, zbog čega su napravili „Okupljanje za spas Čačka“, gde su, kako je rekao, dobrodošli svi koji su protiv te vlasti.

„Razgovaramo o daljem širenju ovog opozicionog bloka“, rekao je Obradović, navodeći da su u njemu već Jedinstvena Srbija, Ravnogorski pokret, Pokret za Čačak…

Skupština Čačka ima 75 odbornika, na vlasti je koalicija koju čine NS, SNS, DS S, SPS, PUPS i URS (Tim za Čačak), dok su u opoziciji Dveri, DS, Socijaldemokratska partija i „Čačanska opozicija“.

Foto Tanjug, Z. Žestić, ilustracija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh