Gradovi

Tri optužnice na Kosovu zbog pokušaja priključenja IS

PRIŠTINA – Kososvsko Specijalno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv tri osobe koje su okrivljene za pripajanje ili učešće u stranoj vojsci, saopšteno je iz Specijalnog tužilaštva.

Okrivljeni T.I, I.Z i N.Z osumnjičeni su da su pokušali da se priključe terorističkoj organizaciji Islamska država.

Istragom je potvrđeno da su se ove tri osobe dogovorile da se sretnu na autobuskoj stanici u Prištini, sa namerom da putuju prema Skoplju a odatle u Tursku, odnosno Siriju kako bi se priključili terorističkoj organizaciji IS.

Okrivljene su, kada su stigli na aerodrome u Istambul, zaustavile turske vlasti i vraćeni su ptreko Makedonije nazad na Kosovo, gde su ih na prelazu Đeneral Janković uhapsili pripadnici kosovske policije.

Optužnicu je, navodi se na sajtu Specijalnog tužilaštva Kosova, podigao specijalni tužilac, koji je predložio sudu da se okrivljeni proglase krivim i kazne.

Na Kosovu od 1,8 miliona stanovnika njih oko 300 poslednjih godina pridružilo se džihadistimma u Iraku i Siriji, što je procentualno najviše u Evropi.

Prema podacima kosovskih vlasti, oko 50 kosovskih terorista je poginulo na ratištima u Iraku i Siriji, dok se na Kosovo vratilo 120.

Foto Tanjug/Video, ilustracija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh