Gradovi

Tribinom Srbiju u Evropu, LDP obeležila 11 godina

Tribinom „Srbiju u Evropu“ Liberalno demokratska partija obeležila je danas 11 godina osnivanja, a lider te partije Čedomir Jovanović poručio je da je „ruska politika najveća pretnja interesima moderne evropske Srbije“.

BEOGRAD – Tribinom „Srbiju u Evropu“ Liberalno demokratska partija obeležila je danas 11 godina osnivanja, a lider te partije Čedomir Jovanović poručio je da je „ruska politika najveća pretnja interesima moderne evropske Srbije“.

LDP nastvalja da se bori za modernu, evropsku Srbiju, naglasio je Jovanović.

„Šta je važnije od jasnije poruke da ćemo se boriti za evropsku Srbiju. Politička platforma bi trebalo da bude evropska zemlja u kojoj političari pokazuju sposobnost da izađu iz svojih stranačkih okvira i počnu da razmišljaju o interesu društva – na takav način želim da se bavim politikom“, rekao je Jovanović novinarima.

Kaže da se danas odlučuje između vraćanja u 90-te godine i prestanka kolebanja i ozbiljne posvećenosti putu za koji se Srija opredelila 5. oktobra.

„Dosta je jedan Putin. Nama nije potrebna neka njegova replika ovde u Srbiji. Jasno je da iza svega što deo vladajuće koalicije govori zapravo stoji nespremnost da se zemlja ozbiljno menja“, ocenio je Jovanović.

Predsednik LDP kaže da jasnom opredeljenošću za EU, Srbija ni na kakav način ne ugrožava Rusiju, navodeći da su ruski interesi ti koji su konfrontirani sa takvom ambicijom Srbije.

„Ako (Ivica) Dačić kaže da profilišemo spoljnu politiku zbog toga što će Rusija odustati od veta u SB, to za mene znači da nam predlaže onu vrstu borbe koju smo mi u prošlosti vodili i po pravilu gubili. Naša stranka nije spremna za tu vrstu kompromisu niti želimo da lažemo zemlju“, rekao je Jovanović.

Članica Političkog saveta LDP-a Latinka Perović kaže da tu partiju vidi kao stranku koja daje slobodu pojedincu i koja podstiče inicijativu.

Navodeći da je LDP u svom postojanju imao i uspone i padove, Perović je kao uspon navela istrajnost ka Evropi i isticanje evropskih integracija kao cilj, a padovi su bili vezani za pobedu SNS-a, koja se pojavila sa programom LDP-a.

„Na ovim izborima LDP se vratio u parlament, to je važno da bi LDP u kombinovanoj skupšini ostao glas koji je sačuvao malo, kvalifikovano izborno telo“, rekla je Perović.

Ona je ocenila da je kampanja protiv LDP-a dovodila do njene kriminalizacije.

Perović je istakla da je pojava LDP-abila znam da je intelektualno i moralno zdravlje u Srbiji prisutno.

Tribina LDP održana je u sali Skupštine opštine Vračar.

Preview

LATINKA PEROVIC

Slide

CEDOMIR JOVANOVIC I LATINKA PEROVIC

Slide

UCESNICI TRIBINE

Slide

UCESNICI TRIBINE

Slide

LATINKA PEROVIC

Slide

CEDOMIR JOVANOVIC

Slide

CEDOMIR JOVANOVIC

Slide

CEDOMIR JOVANOVIC I LATINKA PEROVIC

LATINKA PEROVIC

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh