Gradovi

Trifunović: Spremno izlazimo pred MMF

BEOGRAD – Državni sekretar Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Dejan Trifunović izjavio je danas da će reforma železnice biti jedna od najvažnijih tema četvrte revizije aranžmana sa Međunarodnim monetarnim koje počinje 18. februara i da će to ministarstvo pred MMF izaći spremno.

„Reforme u železnici sprovodimo kako je dogovoreno okvirom realizacije i pripremamo se za reviziju. Neka od preduzeća, kao što je Srbija kargo koje od osnivanja posluje bez subvencija, već pokazuje dobre rezultate“, rekao je Trifunović na sastanku Radne grupe za upravljanje procesom reforme „Železnice Srbije“, saopštilo je Ministarstvo.

Kako se navodi, jednostavno smanjenje broja zaposlenih ili troškova poslovanja neće samo po sebi doneti veću efikasnost u poslovanju Železnica Srbije.

Potrebna je profesionalizacija menadžmenta i konstruktivnost u pronalaženju rešenja za probleme, poručili su predstavnici Svetske banke.

Oni su ocenili da je napravljena dobra platforma za reforme ali da se novac mora trošiti na najbolji način.

Redovnom sastanku koji prati ovaj proces prisustvovali su Toni Verhijen šef Kancelarije Svetske banke u Srbiji, Daehang Kim, stalni predstavnik MMF-a u Srbiji, Danijel Berg, direktor Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u Srbiji, predstavnici EIB-a, Ministarstva finansija, Ministartsva privrede, Ministartsva rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja, direktori železničkih preduzeća.

Foto/Video Tanjug, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh