Novosti online

Тринаест година од убиства Зорана Ђинђића

Данас се навршава 13 година од када је премијер Србије и лидер Демократске странке (ДС) Зоран Ђинђић убијен испред зграде Владе Србије.

Годишњицу убиства полагањем цвећа и одавањем поште обележиће ДС, Либерално демократска партија (ЛДП) и Влада Србије.

Чланови Владе Србије, на челу с премијером Александром Вучићем, положили су јутрос венце на спомен-плочу у седишту владе на месту где је убијен тадашњи премијер.

У организацији ДС-а, биће одржано и финално такмичење у беседништву у Ђинђићеву част, а у Студентском културном центру биће изведена представа „Убити Зорана Ђинђића” Рајка Ђурића и Златка Паковића.

(Фото Танјуг)

ЛДП ће као и сваке године организовати „Шетњу за Зорана”. Шетња ће почети у 11.00 испред централе ЛДП-а, одакле ће кренути ка дворишту Владе Србије где ће бити положени венци на месту где је Ђинђић убијен. Након тога, колона ће наставити ка Новом гробљу где ће грађани и грађанке одати почаст првом демократском премијеру.

Венце испред Владе Србије положиће чланови владе Зорана Живковића.

Ђинђић је убијен испред седишта Владе Србије 12. марта 2003. године.

Због организовања убиства премијера на 40 година затвора осуђен је бивши командант „црвених беретки” Милорад Улемек. На исту казну осуђен је и Звездан Јовановић, непосредни извршилац убиства и бивши Улемеков заменик.

Политичка позадина убиства Ђинђића још није откривена.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh