• Gradovi

  Трочасовним спектаклом на нишком базену завршене „Игре на води 2017“; Победник – Медицинска школа!

   

  Igre na vodi

  Трочасовним и до сада невиђеним спектаклом на нишком базену завршене су овогодишње „Игре на води“ у организацији Градске општине Медијана и Спортског центра „Чаир“ у Нишу.

  Прво место са 31 поеном у укупном пласману заузела је Медицинска школа „Миленко Хаџић“ и освојила ваучер за летовање о трошку Градске општине Медијана.

  Друга је Гимназија „Светозар Марковић“ са 27 поена, док је треће место са 25 бодова припало Гимназији „Бора Станковић“.

  Другопласирана и трећепласирана екипа добиле су пропуснице за нишки базен до краја године.

  Награде су најбољима уручили председник Градске општине Медијана Милан Крстић и директор Спортског центра „Чаир“ Драган Перић.Igre na vodi

  -Честитам најбољима од срца! Захваљујем свим школама које су се ангажовале у овом такмичењу, професорима који су окупили екипе а пре свега ученицима који су се са толико срчаности и храбрости борили.

  Посебно захваљујемо руководству Спортског центра „Чаир“ које је реализовало оно што смо ми у општини замислили – рекао је Крстић.

  -Ученици Медицинске школе су најбољи и иду на летовање у Грчку као што смо обећали. Желимо да Медијанине „Игре на води“ постану традиција и да у њима учествује што више школа.

  Градска општина Медијана жели такође да својим манифестацијама покрије све узрасте, организоваћемо параду матураната и надам се и такмичења студената нишког универзитета, казао је Крстић.

  Иначе, финале „Игара на води 2017“ била је прилика и да се неким појединцима, учесницима овог такмичења искаже посебна захвалност.

  Викторија Мишељић, ученица Медицинске школе и изузетан спортиста, добитник је посебног признања општине Медијана за пожртвованост, јер је, без обзира на повреду рамена током једне игре наставила такмичење и завршила га.

  Igre na vodi MedijanaОна ће од Градске општине Медијана добити и новчану награду од 10.000 динара, рекао је први човек ове општине Милан Крстић уручујући јој признање.

  Водитељ програма финала „Игара на води“ био је познати нишки новинар Драган Стојановић Жика.

  У ревијалном програму учестововале су чланице клуба Kangoo Jumps и чланице Клуба за синхроно пливање Ниш.

  Медијанине „Игре на води“ трајале су од априла, у њима је учествовало 12 нишких школа са по 16 такмичара, док су пласман у финале избориле екипе свих нишких гимназија – „Светозар Марковић“, „Стеван Сремац“, „9.мај“ и „Бора Станковић“, као и ЕТШ „Никола Тесла“ и Медицинска школе.

  Такмичило се у дисциплинама: борба гладијатора, бушење балона, превожење и ослобађање девојке, проналажење боца на дну базена и полигон.

  Читав ток такмичења праћен је бројном публиком са трибина, могао се видети на видео биму а прeношен је и уживо на Телевизији Коперникус и преко сајта ГО Медијана.

  Љ.П.

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com