Novosti online

Тројица нападача на Париз на заплењеном списку џихадиста

БЕРЛИН – Имена тројице организатора напада на Париз у новембру прошле године налазе се на списку џихадиста Исламске државе који је недавно обелодањен, пренели су данас немачки медији. У питању су Сами Амимур, Фуад Мохамед Агад и Омар Мостефаи, тројица нападача на концертну дворану Батаклан, у којој је убијено 90 људи, пренели су немачки дневни лист Зидојче Цајтунг и телевизије НДР и WDR, који су имали приступ документима.

Име Абделхамида Абауда, који се сматра једним од главних организатора напада у којима је живот изгубило укупно 130 особа, такође се налази на списку, али само у својству „гаранта” безбедног уласка у Сирију другог џихадисте из Француске, чији идентитет није откривен.

Медији наводе да су пронађени лични подаци укупно 16 нападача на Париз, од којих су тројица организатори масакра у дворани Батаклан. Фуад Мохамед Агад је отишао у Сирију како би се прикључио групи џихадиста који су ушли у Француску 18. децембра 2013. године.

„Сви су желели да постану борци Исламске државе, а међу њима је био и Агад“, прецизирали су медији. Током ове недеље, Зидојче Цајтунг, немачке телевизијске мреже НДР и WDR, као и британска мрежа Скај њуз, дошли су у посед докумената са личним подацима 22.000 џихадиста, чију је аутентичност потврдила немачка полиција, преноси Бета.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh