• Gradovi

  Trstenik ulaže u povećanje nataliteta

  Opština Trstenik je u budžetu za 2017. godinu, predvidela veća sredstva koja se tiču socijalne politike i zdavstvene zaštite građana, a uvećana su i sredstva za povećanje nataliteta.

  TRSTENIK – Opština Trstenik je u budžetu za 2017. godinu, predvidela veća sredstva koja se tiču socijalne politike i zdavstvene zaštite građana, a uvećana su i sredstva za povećanje nataliteta.

  Aleksandar Ćirić, predsedniik opštine Trstenik, rekao je Tanjugu da su natalitet prepoznali kao najveći problem, jer je taj grad između poslednja dva popisa izgubio oko 15 odsto stanovništva ili oko 7.000 žitelja.

  „Shvatili smo da je potrebno uvesti odredene mere kako bi to zaustavili i uspeli da popravimo taj negativni trend. Zato smo znatno uvećali sredstva u budžetu za 2017. godinu koji se odnose na povećanje nataliteta.

  Povećali smo za 50 odsto naknade za prvorođeno dete, a pomoć za vantelesnu oplodnju je uvećana sa 70 hiljada na 250 hiljada dinara“, rekao je Ćirić.

  Predsednik opštine Trstenik je rekao da su i deca školskog uzrasta obuhvaćena u strategiji socijalne politike i zdravstvene zaštite.

  „Za socijalno najugroženije učenike uveli smo besplatne užine.

  Budžet za zdravstvenu zaštitu je povećan sa 12 na 18 miliona dinara. Tako da su sve te mere usredsređene na bolji život stanovnika Trstenika, a sve u cilju poboljšanja kvaliteta vođenja populacione politike, i podizanja nataliteta u našoj opštini“, rekao je Ćirić.

  Ćirić je rekao za Tanjug da je ova opština u 2017. godini opredelila i veća sredstva za kapitalne investicije, u iznosu od 70 miliona dinara. Najznačajni projekat biće širenje vodovodne mreže ka selima na teritoriji Trstenika. Planirana je i izgradnja industrijske zone, kao i realizacija projekta zelene pijace.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com