• Gradovi

  TS: Nije tačno da je ugovor sa Vansijem objavljen na sajtu Ministarstva finansija

   

   

  Premijerka Srbije Ana Brnabić ranije je rekla da se ugovor sa Vansijem o koncesiji za aerodrom „Nikola Tesla“ u Beogradu, u formi u kojoj je to moguće, može videti na sajtu Ministarstva finansija, ali Transparentnost Srbije danas navodi da to nije tačan podatak.

  „Ugovor sa ‘Vansijem’ objavljen na sajtu u formi u kojoj u ovom trenutku može da se objavi, na sajtu Ministarstva finansija, mislim Komisija za javno-privatna partnerstva. Dakle, svi osnovni elementi ugovora su objavljeni“, rekla je Brnabić u četvrtak u Skupštini Srbije odgovarajući na poslanička pitanja.

  TS navodi da mesto objave nije tačno, jer ugovora nema na sajtu Ministarstva, ni na sajtu Komisije, ali da su neki podaci o ugovoru objavljeni na Portalu javnih nabavki u okviru zbora dokumenata o koncesiji „Javno privatno partnerstvo koncesija za aerodrom ‘Nikola Tesla’ dokumenti 2017/2018“.

  „Medju šest objavljenih dokumenata ne nalazi se sam ugovor sa aneksima, ni u celini, ni u delovima, već samo pojedine informacije unete u odgovarajuće obrasce“, navodi se u saopštenju.

  Kako navodi TS u dokumentu „Podaci o ugovoru“ vredno je to što je svih 25 priloga ugovora popisano po nazivu, kao i to što su poimence odredjeni prilozi za koje se kaže da se „smatraju poverljivim“ zato što sadrže podatke o ličnosti i poslovne tajne, što se odnosi na pet dokumenata.

  „Iz toga se može zaključiti da preostalih 20 priloga ne predstavlja poslovu tajnu i da se već sada mogu objaviti, ali to ipak nije učinjeno“, navodi TS.

  Kao poverljivi su označeni dokumenti pod nazivom „osiguranje“, „finansijski model“, „zaposleni koji prelaze“, „ugovori koji se prenose“ i „ugovor o tehničkim uslugama“, sa druge strane, tajnu ne predstavljaju dokumenti „ponuda“, „obavezni radovi“, „ključni indikatori poslovanja i kazne zbog ključnih indikatora poslovanja“, navodi TS.

  Kako se navodi, Srbija i AD Aerodrom Nikola Tesla, preuzeli su na sebe obavezu da pomognu privatnom partneru u prikupljanju informacija u vezi sa poslovanjem Aerodroma, da pomognu u prikupljanju svih potrebnih saglasnosti, „da poštuje izjave i garancije iz člana 7. Ugovora“ (koji nije objavljen), da snosi troškove prenamene poljoprivrednog u gradjevinsko zemljište, da obezbedi pristup zemljištu, raspoloživost komunalnih i drugih mreža i slično.

  Iz objavljenih podataka takodje se vidi i ukupna visina investicije.

   

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com