• Nacionalne Novosti

  Turistički vodič o Srbiji tražen na ruskom tržištu

  BEOGRAD – Prvi štampani turistički vodič na ruskom jeziku, u izdanju izdavačke kuće Poliglot, koji je finansijski i organizaciono podržala Turistička organizacija Srbije, nakon samo mesec dana od izdavanja našao se na visokom petom mestu po broju prodatih primeraka u Rusiji, saopšteno je iz TOS-a.

  Na spisku asortimana najpopularnije knjižare Ruske prestonice, među najtraženijim turističkim vodičima u knjižarama Moskve našao se i vodič o Srbiji. Vodič predstavlja lepote Srbije i po broju prodatih primeraka stao je odmah iza Izraela, Budimpešte i same Moskve.

  Ovakva tražnja vodiča o Srbiji, govori o velikom interesovanju i naklonosti ruskih čitalaca ali i potencijalnih turista, ističu u TOS-u i navode da taj rejting može u značajnoj meri dovesti do povećanja broja turista iz Rusije u našu zemlju.

  Pripremljen u saradnji TOS-a i izdavača „Poliglot“ i poseban je žanr savremene literature, koji objedinjuje turističku i izdavačku delatnost, i ima za cilj predstavljanje lepota naše zemlje turistima koji dolaze iz zemalja ruskog govornog područja, ali može i doprineti povezivanju i učvršćivanju odnosa između naših naroda.

  Poliglot o Srbiji je iz štampe izašao u drugoj polovini septembra ove godine i prvi je turistički štampani vodič na ruskom jeziku o našoj zemlji.

  Ovaj vodič je najtiražniji turistički vodič sa najvećom teritorijalnom pokrivenošću jer se prodaje u svim zemljama ruskog govornog područja – Rusiji, Belorusiji, Ukrajini i Kazahstanu.

  Poliglot je do sada predstavio 160 destinacija, izdao 7.000 000 štampanih primeraka, dobitnik je više nagrada za najbolji vodič na ruskom. Prvo izdanje vodiča za Srbiju odštampano je u 10.000 primeraka, dodaje se u saopštenju.

   

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com