Gradovi

Turkiš Erlajns avio prevoznik godine

BEOGRAD – Kompanija Turkiš Erlajns (Turkish Airlines) proglašena je za avio-prevoznika godine, a aerodrom Ataturk u Istanbulu, kojim upravlja kompanija TAV aerodromi, proglašen je za „Aerodrom godine“, prenosi portal „Er Transport Njuz“ (Air Transport News), koji je i dodelio nagrade.

Osim Turkiš Erlajns-a koji je dobio priznanje za „Avio-prevoznika godine“, nagrade su uručene i njegovim podbrendovima Turkiš Kargo i Turkiš Tehniks za „Kargo avio-prevoznika godine“, odnosno za kompaniju godine u oblasti održavanja, popravki i operacija (OPO).

„Kako kompanija Turkiš Erlajns raste, uvodeći u svoju ponudu sve više usluga, zadovoljstvo naših gostiju i dalje nam je na prvom mestu prioriteta“, rekao je tim povodom predsednik upravnog odbora i izvršnog komiteta Turkiš Erlajnsa Ilker Ajdži i dodao da je ta kompanija značajno uvećala broj prevezenih putnika.

U odnosu na 2002. godinu kada su prevezli 10.3 miliona putnika, u prethodnoj godini ta cifra je iznosila skoro 62 miliona.

Kako je naveo Ajdži, kompanija je sa 284 destinacije u 113 zemalja, postala avio-prevoznik koji leti u najveći broj zemalja u svetu, te da očekuje da će u ovoj godini uspeti da prevezu 72 miliona putnika.

Generalni direktor portala „Er Transport Njuz Kostas Iatrou izjavio je da je veoma zadovoljan i počastvovan zbog činjenice da su nagrade koje dodeljuje taj portal, postale jedne od najznačajnijih u svetu avio-transporta.

Kako je rekao, te nagrade predstavljaju posvećenost portala u prepoznavanju dostignuća najboljih kompanija, lidera i prakse u avio-transportu.

Ceremonija dodele nagrada održana je u Rezidenciji Mocart u Salcburgu.

Foto Turkish Airlines

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh