• Gradovi

  Turnin u Kosovskoj Mitrovici otvorili Šulkić i Kešelj

  KOSOVSKA MITROVICA – Sportsko humanitarni projekat, odnosno takmičenje u brzom šutiranju trojki Trojka iz bloka održava se u Kosovskoj Mitrovici drugu godinu zaredom u organizaciji studentskog parlamenta Univerziteta u Prištini(PU) sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici i humanitarne organizacije Srbi za Srbe.

  Za učešće na takmičenju u brzom šutiranju trojki bilo je preko 60 prijavljenih a sav prihod namenjen je za obnovu kuće porodici Stojković iz sela Parteš na Kosovu i Metohiji.

  Turnir su sa po nekoliko šuteva otvorili Katarina Šulkić iz Zvečana, Mis Srbije 2015. i srpski košarkaški reprezentativac Marko Kešelj.

  Portparol organizacije Srbi za Srbe Miloš Simović zahvalio je svima na učešću, da, kako je rekao, pokažemo svoje sportske vestine ali I humano srce i pomognemo porodicama širom Kosova i Metohije.

  “Ove godine pomažemo naše Stojkoviće iz sela Parteš . Velika mi je čast i puno srce kada vas vidim u ovolikom broju, tu smo svi da pokažemo da Mitrovica zna za sport, za košarku, da je Mitrovica srce košarke isto kao što je srce Srbije I srce humanosti naravno” – istakao je Simović.

  Student prorektor Nemanja Biševac zahvalio je organizaciji Srbi za Srbe što su drugu godinu zaredom Kosovsku Mitrovicu stavili u kalendar za Trojku iz bloka, kao i našem reprezentativcu Marku Kešelju koji je došao da podrži turnir.

  Biševac je najavio još jedan veliki košarkaški događaj u Kosovskoj Mitrovici – Fiba basket turnir 3×3 koji će se održati na Vidovdan, 28.juna.

  Naš košarkaš Marko Kešelj pozdravio je sve prisutne, a organizatorima poželeo još dugo godina uspešnog rada.

  “Ovo što oni rade to je jedan fenomenalan projekat i sa ponosom stojim ispred njega i uvek sam na raspolaganju za njih” – rekao je Keselj, poželevši svim učesnicima današnjeg turnira “mirnu ruku I precizan šut”.

  Porodica Stojković iz Parteša, koju čine samohrani otac Milorad i deca Tamara (8 godina), Miloš (7) i Jelena (6), živi od kosovskog i dečijeg dodatka, što nije dovoljno za podizanje troje dece.

  Prema procenama humanitarne organizacije Srbi za Srbe, potrebno je oko 7 hiljada eura da se Stojkovićima obezbedi ono što im je trenutno najpotrebnije a to je poboljšanje životnih uslova rekonstrukcijom kuće i kupovinom novog nameštaja.

  Novac za porodicu Stojković prikuplja se I putem humanitarnog SMS broja 7763.

  Projekat Trojka iz bloka je humanitarni turnir u brzom šutiranju trojki koji se od 2012. godine održava uz podršku Košarkaškog saveza Srbije, KK Crvena Zvezda i KK Partizan.

  Foto Tanjug/ Video arhiva

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com