Gradovi

Turska: Racija u fabrikama čamaca za izbeglice

ANKARA – Turska policija je saopštila da je izvela racije u tri fabrike koje proizvode gumene čamce lošeg kvaliteta, koji se koriste za transport izbeglica u Grčku.

Turska agencija Anadolija je objavila da je policija u tri simultane racije u gradu Izmiru na obali Egejskog mora zaplenila 49 čamaca, prenela je agencija AP.

Vlasnici fabrika su novčano kažnjene zbog nedozvoljene proizvodnje čamaca, a agencija Dogan navodi da će biti pokrenute mere koje bi mogle da rezultuju zatvaranjem postrojenja.

Policija u Istanbulu i drugim delovima Turske je izvela slične racije u postrojenjima za proizvodnju prsluka za spasavanje, koje su kupovale izbeglice.

Turska je izložena intenzivnom pritisku da smanji priliv izbeglica u Evropu, a zvanična Ankara je u novembru obećala da će preduzeti mere za smanjenje ilegalne imigracije, u zamenu za tri milijarde evra od EU za poboljšanje uslova u kojima žive izbeglice.

Prema podacima Međunarodne organizacije za migracije, 284 izbeglice su od početka godine izgubile živote u pokušaju da morskim putem iz Turske dođu u Grčku.

Foto/Video Tanjug, ilustracija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh