Gradovi

Turska: Žena se raznela bombom, 10 ranjeno

Žena bombaš-samoubica raznela se danas u gradu Bursa na severozapadu Turske, ranivši najmanje 10 ljudi, javili su lokalni mediji, a prenosi AFP.

ANKARA – Žena bombaš-samoubica raznela se danas u gradu Bursa na severozapadu Turske, ranivši najmanje 10 ljudi, javili su lokalni mediji, a prenosi AFP.

Napad se dogodio u blizini Velike džamije iz 14. veka, istorijskog simbola ovog grada, izvestila je privatna televizija CNN-Turk.

Neimenovani bezbednosni izvor naveo je da je u eksploziji bombe koju je aktivirala žena-samoubica ranjeno sedam osoba, prenosi Rojters.

Tursku je ove godine pogodio niz samoubilačkih bombaških napada, uključujući dva u Istanbulu za koje je optužena Islamska država i dva u Ankari za koje su odgovornost preuzeli kurdski ekstremisti, podseća britanska agencija.

Turski mediji su ranije danas javili da je najmanje šest osoba povređeno u današnjoj eksploziji prirodnog gasa u Bursi.

Mediji su naveli da su na mesto nesreće upućena ambulantna kola, kao i stručnjaci za deaktiviranje bombi.

Preview

Slide

Slide

Slide

Slide

Slide

Slide

Žena bombaš-samoubica raznela se danas u gradu Bursa na severozapadu Turske, ranivši najmanje 10 ljudi, javili su lokalni mediji, a prenosi AFP. Napad se dogodio u blizini Velike džamije iz 14. veka, istorijskog simbola ovog grada, izvestila je privatna televizija CNN-Turk. AP Photo

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh