• Hronika

  Тужилаштво поднело оптужни предлог против већника Града Ниша

  Основно јавно тужилаштво у Нишу је након свих прикупљених доказа и предузетих доказних радњи 21. маја 2018. године поднело оптужни предлог Основном суду у Нишу против Бранислава Качара из Ниша, већника Града Ниша за спорт и омладину, због постојања оправдане сумње да је извршио кривично дело трговина утицајем из чл. 366 ст. 3 Кривичног законика, и против Аце Јанковића из Ниша, шефа Службе за заједничке послове Града Ниша, због постојања оправдане сумње да је извршио кривично дело злоупотреба службеног положаја из чл. 359 став 1 Кривичног законика.

  Оптужним предлогом Тужилаштво тражи да се Бранислав Качар осуди на казну затвора у трајању од 1 године и 6 месеци, а Аца Јанковић на казну затвора у трајању од 1 године и 2 месеца.

  По пријему оптужног предлога суд је у могућности да ради бољег разјашњења ствари нареди да се прикупе одређени докази, да одбаци оптужни предлог уколико сматра да нема довољно доказа, или да у року од 30 дана закаже главни претрес, наводи се у саопштењу нишког Основног јавног тужилаштва.

  Д.К.

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com