Gradovi

Tužilaštvo predožilo pritvor za Radončića do 30 dana

SARAJEVO – Saslušanje lidera SBB Fahrudina Radončića, koji je u ponedeljak uhapšen u Hadžićima, sinoć je prekinuto a njegova odbrana je napustila saslušanje nakon što je njihovom klijentu na teret stavljeno novo krivično delo o kojem on nije bio saslušavan u Agenciji za istrage i zaštitu (SIPA).

Advokati Vasvija Vidović i Barbarić napustili su saslušanje zbog toga što mu je, kako kažu, postupajući tužilac na teret stavio novo krivično delo, a reč je, navodno, o nedavnom spornom imenovanju ambasadorice BiH u Sloveniji, prenela je regionalna TVN1.

Radončić je Tužilaštvu predat nakon kriminalističke obrade u SIPA, gde je negirao sve navode koji mu se stavljaju na teret.

Odbrana stoga poteze tužilaštva naziva skandaloznim.

Ukoliko Tužilaštvo BiH danas do 14.43 ne odluči da zadrži lidera SBB Fahrudina Radončića on će biti pušten na slobodu, izjavio je njegov advokat Dragan Barbarić.

Barbarić je za banjalučke Nezavisne novine rekao da je situacija sa njegovim klijentom specifična, te da bi Tužilaštvo BiH moglo da zatraži pritvor za Radončića, koji je juče nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA prebačen u tu pravosudnu instituciju.

Radončić je uhapšen u akciji Lutka 2, a prvobitno se teretio za ometanje rada pravosudnih organa.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh