Gradovi

Tužilaštvo zatražilo od „Pinka“ snimak Aleksandra Kornica

BEOGRAD – Više javno tužilaštvo u Beogradu zatražilo je od Pink televizije, radi provera i analize, snimak razgovora Aleksandra Kornica i još jednog lica, koji je u ponedeljak emitovan na toj televiziji, rečeno je danas Tanjugu u tom tužilaštvu.

„Tužilaštvo je formiralo predmet i zatražilo dostavljanje snimka od televizije. Nakon analize snimka, tužilaštvo će doneti odluku o daljem postupanju u tom predmetu“, rekla je Tanjugu portparol tužilaštva Tatjana Sekulić.

Kornic je snimljen kamerom kako ušmrkuje kokain, a potom sagovorniku priča kako su mu urednik i direktor „Informera“ nudili 100 evra da optuži vlasnika Adrija merija grupe Aleksandra Rodića, te da mu je Rodić dao 5.000 evra, nakon što je lažno svedočio protiv premijera, ali i da ima nameru da mu traži „drugu turu“.

Snimak je emitovan 18. januara na televiziji „Pink“, a sada je dostupan na Jutjubu.

Inače, Apelaciono tužilaštvo je odbilo prigovor Kornica na odluku Višeg tužilaštva kojom je, početkom decembra, odbačena njegova krivična prijava protiv glavnog urednika i direktora lista „Informer“ Dragana J.Vučićevića i Damira Dragića kojom ih je krivio da su ga terali da optuži Rodića.

Više javno tužilaštvo je početkom decembra 2015. godine odbacilo tu krivičnu prijavu pošto je utvrdilo da Dragić i Vučićević nisu izvršili nijedno krivično delo, pa je Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu podnelo krivičnu prijavu protiv Kornica zbog lažnog prijavljivanja.

Portparol Prvog osnovnog javnog tužilaštva Leposava Jovanović rekla je danas Tanjugu da je Apelaciono tužilaštvo odbilo Kornicov prigovor, kao i da se krivična prijava protiv njega i dalje nalazi na proverama u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu dostavilo je 10. decembra MUP-u radi dodatnih provera i prikupljanja određenih podataka krivične prijave protiv Kornica, kao i krivične prijave protiv vlasnika Adrija merija grupe Aleksandra Rodića i glavnog i odgovornog urednika lista „Kurir“ Milana Lađevića, koje je prethodno združilo.

Tužilaštvo je združilo prijave protiv Rodića i Lađevića, kojom se terete za krivično delo lažnog prijavljivanja u podstrekavanju i Kornica zbog krivičnog dela lažnog prijavljivanja, koje mu je dostavilo Više javno tužilaštvo u Beogradu.

Za krivično delo lažnog prijavljivanja, prema Krivičnom zakonu, zaprećena je kazna od tri meseca do tri godine zatvora, a za teži oblik dela – od šest meseci do pet godina zatvora.

Cela ova afera počela je 28. novembra kada je list „Kurir“ na naslovnoj strani objavio naslov „Krivična prijava zbog iznude i podstrekavanja:Vučićević i Vučić me terali da lažno optužim Rodića!“, a u novini i detalje Kornicove krivične prijave, što je izazvalo veliku pažnju javnosti.

Kornic je u toj svojoj, sada pravosnažno odbacenoj krivičnoj prijavi, opisao navodni sastanak u zemunskoj kafani sa Vučićevićem, Dragićem, kao i premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem i njegovim bratom Andrejom, a u emisiji Pink tv od ponedeljka je naveo da mu je Rodić dao 5. 000 evra nakon što je lažno svedočio protiv premijera.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh