Gradovi

Tužilaštvu stigle krivične prijave zbog falsifikovanja

BEOGRAD – Povodom sumnji da je bilo falsifikovanja određenog broja izjava građana na izbornim listama, policija je postupajući po nalogu Prvog osnovnog tužilaštva u Beogradu podnela više krivičnih prijava, koje su danas stigle u to tužilaštvo.

Krivične prijave za krivično delo falsifikovanje isprave su podnete protiv Zorana Marića i Nikole Jeličića, rekla je portparol tužilaštva Leposava Vujanović Tanjugu.

Marić je lider Jedinstvene ruske stranke, koja je nakon otkrivanja nepravilnosti povukla kandidaturu, dok je Jeličić, prem apisanju medija član Republikanske stranke.

Vujanović je dodala da su zbog umeštanosti u falsifikovanje izjava krivične prijave podnete i protiv Dragana Cvetkovića, Nataše Tošić, Jelene Pejović, Slavice Đurović i Marine Miličević.

U toku predizbornog procesa tužilaštvo je dalo je nalog policiji za prikupljanje obaveštenja povodom sumnji Republičke izborne komisije u autentičnost određenog broja izjava grajdana na listama Jedinstvene ruske stranke (JRS) i Republikanske stranke, a za koje postoji sumnja da su falsifikovani.

Grafološko veštačenje Nacionalno kriminalističkog centra utvrdilo je da je određeni broj izjava građana bio falsifikovan.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh