• Novosti online

  TV N1: Optužnica protiv Nenada Vujatova zbog pretnji novinarki Zani Cimili

  Posebno tužilaštvo za Visokotehnološki kriminal podnelo je Višem sudu u Beogradu optužni predlog protiv Nenada Vujatova (33) iz Bečeja, zbog postojanja opravdane sumnje da je posredstvom društvenih mreža uputio pretnje novinarki TV N1 Zani Cimili, javila je ta madijska kuća. Time je, kako objašnjavaju u Tužilaštvu, izvršio krivično delo izazivanje rasne, verske i nacionalne mržnje i netrpeljivosti zbog čega je zatražena kazna zatvora u trajanju od četiri godine.

  Vujatov je uhapšen 6. juča nakon što je posredstvom društevnih mreža Cimili uputio pretnje uperene ka ugrožavanju njenog fizičkog integriteta kao i integriteta njene porodice.

  Osoba koja je pretila Cimili napisala je u komentaru da joj je „životna želja da ubije Albanca, čak i albansko dete“, kao i „da se nada da će izbiti novi rat na Kosovu u kojem će Albanci moći da osete srpski gnev“.

  N1 je najoštrije osudila ovaj „zastrašujući govor mržnje i pretnje reporterki N1 koja svoj posao obavlja profesionalno i odgovorno“.

  Pretnje Zani Cimili, kao i ostalim novinarima N1 nisu pretnje samo pojedinačnim novinarima već pretnje slobodi govora i slobodi medija kao fundamentalnim demokratskim pravima, navela je TV N1.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com