• Gradovi

  Tviter preduzima nove mere protiv govora mržnje i vređanja

  NJUJORK – Tviter je objavio u utorak da će preduzeti nove mere kako bi ograničio i suzbio govor mržnje i uvredljivo obraćanje i ponašanje.

  Ovaj potez je usledio pošto su se društvene mreže našle pod pritiskom SAD i vlada drugih zemalja nakon terorističkih napada u Parizu i Kaliforniji da učine više na iskorenjivanju onih koji pripremaju zavere i nasilje, prenosi AFP.

  „Mi verujemo da je zaštita od zloupotreba i uznemiravanja vitalni deo obezbeđivanja prava na slobodno izražavanje na Tviteru“, rekla je zvaničnica Tvitera zadužena za onlajn bezbednost, Megan Kristina.

  Prema novim pravilima, korisnici Tvitera „ne mogu da upućuju pretnje nasiljem ili promovišu nasilje, uključujući pretnje ili promociju terorizma“ i „ne mogu da podstiču ili učestvuju u vređanju i maltretiranju drugih“, navodi AFP.

  Korisnici, kako je navedeno, „ne mogu ni da promovišu nasilje ili direktno prete ili napadaju druge na osnovu verske, rasne, etničke pripadnosti, pola, seksualne orijentacije, godina ili hendikepa“, prenosi AFP.

  Foto tanjug/O.Toskić, arhiva

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com