Gradovi

U Arilju vanredna situacija, u Požegi saobraćaj u prekidu

POŽEGA, ARILJE – Predsednik Opštine Požega Milan Božić ocenio je da su padavine koje su pogodile ovu opštinu izazvale najveći problema u selima Lopaši, Prilipac i Pilatovići.

„Izlila se Kravarička reka koja je odnela potporni zid i time poplavila nekoliko kuća i izlila se sve do mosta u Pilatovićima i u Prilipcima“, rekao je Božić Tanjugu i dodao da Zapadna Morava i nije toliko velika, koliko reke Đetinja, Skrapež i Lužnica.

Božić je istakao da je nekoliko stotina hektara pod vodom i da za sada ne preduzimaju nikakve mere, dok se voda ne povuče.

„Put Lučani – Pilatovići – Kravarica je na tri mesta u prekidu, na jednom delu oko 200 metara, na drugom oko 300 dok je treće mesto u prekidu oko 300 – 400m“, naveo je on.

Predsednik opštine Arilje Zoran Todorović izjavio je da od sinoć zaseda Štab za vanredne situacije i jutros u pet je proglašena vanredna situacija a građani su probuđeni sirenama.

„Ogromne količine padavina nezapamćene do sada, pogodile su uglavnom prigradske mesne zajednice, imali smo i zatvaranje magistralnog puta prvog i drugog reda. Sada raščišćavamo puteve od nanosa. U malo kuća je ušla voda, građani su se dobro organizovali“, rekao je Todorović u izjavi za Tanjug.

Vatrogasci, policajci, lokalna samouprava, komunalo preduzeće i građani su cele noći bili na terenu nosili pesak i džakove.

Ugroženo je 200 domaćinstava.

U Mesnoj zajednici Vrane, reka je krenula putem u dužini od dva kilometra, a to se desilo i u Stupčevićima gde je zatvoren magistralni put prvog reda, kao i u naselju Gruda, gde je situacija još uvek alarmantna.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh