Regioni

U Beč iz Jagodine otputovalo 600 studenata

JAGODINA – U organizaciji Skupštine grada Jagodine, večeras je 600 studenata koji studiraju u ovom gradu i studenata iz ovog grada koji studiraju u drugim mestima Srbije i inostranstvu, otputovalo za Beč gde će biti do 10.novembra.

Sa studentima je otputovala i grupa zaposlenih u predškolskim i zdravstvenim ustanovama i predstavnici političkog života grada, na čelu sa predsednikom Skupštine grada Draganom Markovićem – Palmom.

Za ovo putovanje Skupština grada neće potrošiti ni dinar iz budžeta, jer sve troškove snose donatori, rekao je ranije Marković.

Studenti će posetiti Univerzitet u Beču, prosvetne i kulturne institucije tog grada, upoznati se sa načinom studiranja a u slobodno vreme posetiće imperijalnu palatu Šenbrun, najposećeniju turističku lokaciju Beča i Austrije, dvorac Hofburg, Centar razonode i veliki točak u zabavnom parku

Parter…

Zdravstveni radnici će posetiti neko od bečkih klinika, a radnici predškolskih ustanova neke instiitucije iz te oblasti.

Politička delegacija imaće susrete i razgovore o unapređenju saradnje Jagodine i Beča, Srbije i Austrije sa nekoliko poslanika bečkog parlamenta, a primiće ih i zamenik gradonačelnika Beča i zamenik predsednika Slobodarske partije Austrije, koja podržava Srbiju na evropskom putu, Johan Gudenus, istakao je Marković.

Poseta studenata Beču biće motiv za njih da bolje uče, da na vreme daju ispite i diplomiraju. Novac uložen u učenike i studente nije bačen, ocenio je Marković.

Skupština grada Jagodine od 2010. godine organizije putovanje studenata u Beč, a sa ovom turom ukupno je ih je 3.430 na ovaj način posetilo glavni grad Austrije.

Foto Tanjug/I.Antić, arhiva

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh