Gradovi

U Beogradu konferencija o saradnji u regionu i sa Britanijom

BEOGRAD – Četvrta konferencija o saradnji u regionu i sa Velikom Britanijom, koja će okupiti pedstavnike institucionalnog, poslovnog i diplomatskog sektora, biće održana u petak, 19. februara, u Beogradu, saopštio je organizator skupa, konsultantska kuća „Eurosfera“.

“Srbija je suštinski zainteresovana za dalji razvoj ekonomske saradnje regiona Zapadnog Balkana, što će doprineti političkoj stabilnosti i razvoju regiona. Interesovanje i podrška Velike Britanije u ovom procesu nam je značajna“, izjavila je ministarka za evropske integracije, Jadranka Joksimovć, koja će u ime Vlade Srbije otvoriti konferenciju.

Kako najavljuje organizator, na skupu, čiji je cilj unapređenje saradnje u oblasti privrede državne uprave i lokalne samouprave u regionu i sa Velikom Britanijom, učestvovaće poslanica vladajuće Konzervativne partije Dejvida Kamerona u britanskom parlamentu i predsednica Grupe za Srbiju, Karen Lamli, i ministar inostranih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak.

Na konferenciji će učestvovati direktori preduzeća, lokalne samouprave i visoki predstavnici državne uprave u oblasti spoljnih i unutrašnjih poslova, odbrane, infrastrukture, rudarstva, energetike, zdravstva, trgovine i investicija.

Pokrovitelji skupa su Grupa za Srbiju Parlamenta Velike Britanije i ministarka u Vladi Srbije zadužena za evropske integracije.

Konferencija se održava uz podršku Odbora za spoljne poslove Skupštine Srbije, Ambasade Velike Britanije u Srbiji i britanskog ministarstva za trgovinu i investicije (UKTI), Saveta britanskih trgovinskih komora u Evropi, Turističke organizacije Beograda, Britansko-srpske privredne komore, Privredne komore Srbije, Vestminsterske fondacije za demokratiju, kao i brojnih partnera iz Velike Britanije i regiona Zapadnog Balkana.

Tokom boravka u Beogradu, Karen Lamli će 19. februara održati i predavanje na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu, na temu „Britansko-srpski odnosi sa osvrtom na plan priključenja Evropskoj uniji“, saopštila je konsultantska kuća Eurosfera.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh