• Gradovi

  U Beogradu otvoreno sedmo izdanje „Čarobnih izloga“

  BEOGRAD – U Francuskom institutu u Beogradu večeras je otvoreno sedmo izdanje „Čarobnih izloga“, čime je i ove godine obeležena praznična tradicija kićenja izloga velikih robnih kuća u Parizu.

  „To je jedna tradicija koju smo preneli u Beograd sa željom da se svake godine bavimo drugom temom“, rekla je Tanjugu pi-ar Francuskog instituta Jasna Stojković i dodala da je ovogodišnja tema bila „Kod kuće/Ćez soi“.

  Kako je objasnila, beogradski studenti si tako imali zadatak da, koristeći razne materijale, naprave radove kojima će prikazati svoje viđenje tog osećaja „kod kuce“.

  „Osim studenata Fakulteta primenjenih umetnosti, Arhitektonskog fakulteta, i Beogradske politehnike, u ‘Čarobnim izlozima’ učestvavala su i deca koja pohadaju likovne i jezicke radionice Francuskog instituta, kao i učenici Francuske škole u Beogradu“, navela je Stojković.

  Veliki broj građana došao je u Francuski institut kako bi pogledali radove studenata koji su kućnu atmosferu dočarali praveći kartonske stolice, fotelje, lampe, caše, lap-topove i drugo.

  Bilo je i građana koji nisu ulazili u Institut već su radove dece, koja su uglavnom pravila igračke, posmatrali iz Zmaj Jovine ulice.

  Stojković je napomenula da su studenti i deca radove pravili skoro dva i po meseca, a savete o tome kako da svoju nameru sprovedu dobili su od arhitekte Dragane Marković iz Beograda i pariskog dizajnera Milana Janića.

  Kako je rečeno, Francuski institut tokom „Čarobnih izloga“ nudi niz sadržaja, kao što su nagradni foto-konkurs na temu „Kod kuće/ćez soi“, čitalačke i mužicke performanse kao i humanitarnu akciju.

  „Čarobni izlozi“ će trajati do 13. februara, a svake godine dobijaju podršku banke Crédit Agricole Srbija.

  Preview

  POSETIOCI GLEDAJU INSTALACIJU

  Slide

  POSETILAC GLEDA INSTALACIJU

  Slide

  POSETIOCI GLEDAJU INSTALACIJU

  Slide

  DEO INSTALACIJE

  POSETIOCI GLEDAJU INSTALACIJU

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com