• BG

  U Beogradu protest gradjana zbog bahatosti vozača kod splavova na Savi

   

   

  Zbog bahatosti vozača kod splavova na Savskom keju, gradjani će u subotu, 14, jula, protestovati kod Beogradskog sajma od 21.00 do 23.00 sata, najavilo je danas Udruženje „Ulice za bicikliste“.

  Povod za skup „Naša staza, a ne vaš parking!“, prijavljen policiji i uz njeno obezbedjenje, je to što je prošle nedelje jednu biciklistkinju, na bicklističkoj stazi uz Savu kod Sajma, udario džip koji je pobegao. Policija je primila prijavu, na čemu je taj slučaj zasad i ostao.

  Pošto je na tom keju sve više vozila, Udruženje „Ulice za bicikliste“ je pozvalo gradjane da se u subotu uveče okupe na prilazima keju i da blokiraju prolaz motornim vozilima u vreme kada dolaze na noćnu zabavu na ugostiteljskim splavovima.

  „Naša ideja nije da ometamo ljude koji dolaze u provod, već da ukažemo da na par desetina metara od splavova imaju ogroman sajamski parking koji stoji neiskorišćen“, piše u najavi.

  Udruženje „Ulice za bicikliste“ se godinama obraćalo nadležnima zbog tog problema, ali su oni, piše u saopštenju, „odbili da postupaju i da zabrane saobraćaj na keju jer ‘niko nije nadležan za taj deo’ „.

  Na tom mestu, kao i kod Kule Nebojša pod Kalemegdanom, i na Savskom nasipu u Novom Beogradu, „ista je matrica prepuštanja obale bahatim pojedinicima koji su u sprezi sa bezbednosnim strukturama, dok gradske službe zabijaju glavu u pesak i dozvoljavaju nelegalno parkiranje“.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com