• BG

  U Beogradu u saobraćaju godišnje strada 7.000 ljudi

   

  Saobracajka

  Na području Beograda, u prošloj godini dogodilo se 4.598 saobraćajnih nezgoda u kojima je povredjeno 6.806 ljudi, a poginulo 100 odraslih i dvoje dece, rečeno je agenciji Beta u MUP-u Srbije.

  Medju poginulima najviše je pešaka i vozača automobila, a potom putnika, motociklista i vozača teretnih vozila.

  U 2016. godini, medju tih 6.806 povredjenih bilo je 465 dece i 1.045 pešaka, koji su na prvom mestu po broju.

  Broj poginulih na području Policijske uprave za grad Beograd se iz godine u godinu smanjuje što ilustruje podatak da je 2013. godine poginulo 116, a 127 u 2012. godini.

  Statistički podaci ukazuju da se najviše nesreća sa smrtnim ishodom dogodilo u septembru i decembru, a najmanje u julu i junu.

  Kada je reč o danima u sedmici, od ukupnog broja saobraćajnih nezgoda u kojima je bilo povredjenih i poginulih, najviše nesreća dogodilo se tokom vikenda, saopšio je MUP.

  U MUP-u su dodali da je najveći broj saobraćajnih nesreća dogodi u dnevnom intervalu od 14 do 20 sati.

  MUP apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise, da budu tolerantni, a da pogotovo zimi zbog otežanih uslova odvijanja saobraćaja, maksimalno poštuju ograničenja brzine, a posebnu pažnju da posvete pešacima.

  Potrebno je posvetiti pažnju tehičkoj ispravnosti vozila, prvenstveno svetlosnim uredjajima, uz posedovanje propisane opreme za uslove saobraćaja zimi.

   

   

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com