Novosti online

У Бриселу 11 погинулих у терористичком нападу, уведено ванредно стање (ВИДЕО)

БРИСЕЛ – У две експлозије јутрос на бриселском аеродрому је изгледа погинуло 11 људи и 25 је рањено, јављају белгијска телевизија ВРТ и дневник Дерниер Ер позивајући се на спасилачке екипе ватрогасаца. Експлозија се догодила у делу аеродрома где путници предају пртљаг и добијају карте за укрцавање. Белгијска телевизија приказује аеродром из којег се вије дим и унутрашњост где се види велика штета, разбацани пртљаг, поломљена стакла и разни објекти унутар аеродрома.

Ватрогасци и особље за прву помоћ на аеродрому одмах су прискочили у помоћ да се људи извуку с аеродрома, који је блокиран јаким полицијским снагама. Авионски саобраћај је у потпуности прекинут, а авиони који су се спремали да слете на бриселски аеродром упућени су углавном на аеродрому у граду Лијежу. Белгијске власти су саопштиле да је заведено ванредно стање у Бриселу и да су сви прилази аеродрому аутопутем и железницом блокирани, а једино кола хитне помоћи, полиције и војске имају приступ.

Бета

————————————————————————————————

БРИСЕЛ – Најмање једна особа је данас погинула, а неколико их је повређено након две експлозије на аеродрому у Бриселу, јавила је агенција Белга, позивајући се на полицијске изворе. Белгијска агенција наводи и да су пре двоструке експлозије испаљени хици и да су се чули повици на арапском језику.

Неколико људи је повреде задобило на терминалу за поласке авиона, навео је Ројтерс, позивајући се на белгијске медије. Експлозије на највећем аеродрому у Белгији одјекнуле су око осам сати, а на лице места упућена су возила Хитне помоћи. Узрок експлозија је за сада непознат.

Сви летови на аеродрому су обустављени, саопштила је Служба за контролу ваздушног саобраћаја, а аеродром је евакуисан. „На аеродрому је дошло до екплозије. План за ванредне ситуације ће свакако бити активиран”, рекао је за телевизију Бел РТЛ Руди Верворт, председник Бриселског региона.

Танјуг

———————————————————————-

Експлозије на терминалу за полазак авиона

БРИСЕЛ – Две експлозије догодиле су се јутрос на аеродрому у Бриселу, при чему је повређено неколико особа, а узрок је за сада непознат, јавили су белгијски медији. Неколико људи је повреде задобило на терминалу за поласке авиона, наводи Ројтерс, позивајући се на белгијске медије.

Експлозије на највећем аеродрому у Белгији ођекнуле су око осам сати, а на лице места упућена су возила Хитне помоћи.

„На аеродрому је дошло до екплозије. План за ванредне ситуације ће свакако бити активиран”, рекао је за телевизију Бел РТЛ Руди Верворт, председник Бриселског региона.

По налогу полиције, железнички саобраћај на бриселском аеродрому је обустављен. Очевици наводе да се осећа мирис барута и да је плафон аеродромске зграде урушен. Неименовани очевидац је белгијској телевизији рекао да је у тренутку када је зачуо експлозију чекао у реду за регистровање.

„Видео сам дим и људе који у паници јуре ка излазу. Онда је уследила још једна експлозија, много ближе мени. Сви су напустили аеродром у паници, а већина људи је оставила пртљаг на лицу места. Возила у околини аеродрома су евакуисана”, казао је он.

На терминалу за полетање у тренутку експлозије налазио се велики број људи јер је за било заказано много полазака, наводи лист „Либр Белжик”.

Прозори на згради аеродрома су разбијени услед јачине експлозије. Експерт за тероризам Клод Монике оцењује, на основу снимака и фотографија, да је реч о снажним експлозијама. Ројтерс примећује да је до инцидента дошло четири дана након што је у Бриселу ухапшен главни осумњичени за новембарске нападе у Паризу Салех Абдеслам.

(Танјуг)

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh