• Novosti online

  U Briselu neredi na prvom protestu pokreta Žutih prsluka u Belgiji

  U Briselu su danas na prvom protestu pokreta „Žutih prsluka“ u Belgiji izbili neredi na kojima su zapaljena dva policijska vozila i privedeno oko 60 osoba.

  Kako je javio Frans pres sa lica mesta, policija je koristila vodene topove kako bi rasterala demonstrante koji su na policajce bacali kamenice, loptice za bilijar i komade pločnika.

  Briselska policija saopštila je da je privedeno oko 60 osoba zbog nošenja opasnih predmeta, katera, dimnih bombi i suzavca.

  Ministarstvo unutrašnjih poslova osudilo je „nerazumno nasilje prema policiji koja je svakog dana zadužena da štiti gradjane“.

  Na skupu je bilo oko 300 ljudi koji su nosili žute prsluke kao i demonstranti u Francuskoj koji od 17. novembra protestuju zbog najavljenog povećanja poreza na gorivo. Protest u Francuskoj postepeno je prerastao u opšte nezadovoljstvo gradjana prema državnoj politici.

  Belgijski „Žuti prsluci“ su na skupu skandirali da oni predstavljaju narod a ne premijer Šarl Mišel. Protest je organizovan pozivom na društvenim mrežama ali je još nejasno da li postoje odredjeni zahtevi belgijskih „žutih prsluka“ ili je u pitanju opšte nezadovoljstvo gradjana.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com