Novosti online

У Булевару деспота Стефана 68 б – најуређенији улаз зградe

Улаз зграде у Булевару деспота Стефана 68 б, проглашен за најлепше сређени улаз у Београду, био је јуче место састанка градског менаџера Горана Весића са станарима те вишеспратнице. Захваљујући организованим комшијама у објекту су обновљени лифтови, видео-надзор, уређене су заједничке просторије, ходници и улаз, а постоји чак и библиотека.

– Тако би требало да изгледају све зграде у Београду после усвајања Закона о становању. Град је иницирао измене овог акта управо да би се увео ред у одржавање зграда. По разним основама око 10.000 стамбених објеката нико не одржава, нити се они чисте – нагласио је Весић и дао пример да је цена квадрата у улазу 68 б у Булевару деспота Стефана за око 300 евра већа него у суседним, управо због тога што се о објекту води рачуна.

Нови закон обавезује организовање скупштине станара, а ако се станари не сложе, добијаће привременог управника зграде кога поставља локална самоуправа, додао је Весић. Регистар професионалних управника налазиће се при Привредној комори Србије и мораће да имају лиценцу, тако да ће се тим послом бавити само они који су квалификовани.

– У Београду постоји озбиљан проблем са фасадама, лифтовима и равним крововима, углавном због старости објеката. Законом је предвиђен јавни интерес одржавања фасада, што омогућава да се пред грађане изађе са програмима, уз давање дела новца за ту намену – рекао је Весић.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh