Novosti online

У Црној Гори до избора – влада изборног поверења

ПОДГОРИЦА – Црногорска влада до нових парламентарних избора званично ће бити означена као влада изборног поверења.Тако је предвиђено нацртом споразума политичких партије које раде на усаглашавању критеријума у припремама за парламентарне изборе у Црној Гори, који ће бити одржани током ове године, а најављено је из државног парламента.

Део опозиције раније је тражио формирање прелазне владе, а уместо тога дошло се до решења о влади изборног поверења, што је била идеја и самог премијера Мила Ђукановића. Нацрт међупартијског политичког споразума биће, како је најављено, потписан кад га усагласе сви учесници дијалога о припреми нових парламентарних избора.

Још није извесно да ли ће бити донесен и посебан закон који би правнички разрадио поменути политички споразум. Експерти за уставно право су у више наврата упозорили да политички споразум о припреми нових избора не може бити старији од Устава и закона.

Премијер Мило Ђукановић је недавно опозицији понудио министарска и помоћничка места у четири ресора и једно потпредседничко место у Влади. Опозицини савез Демократски фронт је на уличним протестима тражио формирање прелазне владе, без Ђукановића на њеном челу.

Бета

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh