Crna Gora

U Crnoj Gori trodnevna žalost nakon tragedije u kojoj je ubijeno 11 osoba sa Cetinja

U Crnoj Gori je od danas trodnevna žalost povodom tragedije na Cetinju u kojoj je stradalo 11 ljudi, među kojima dvoje dece, a šest osoba povređeno.

„Tišna i muk jutros na Cetinju, zastave na javnom ustanovama na pola koplja, a u gradu retki prolaznici“, prenosi reporterka Radio Televizije Crne Gore (RTCG) sa lica mesta deo atmosfere iz crnogorske prestonice koju je juče zadesila jedna od največih tragedija u poslednjih nekoliko decenija.

„Zločin koji je skamenio Crnu Goru“, „Največi masakr u crnogorskoj istoriji“, „Zločin kakav Crna Gora ne pamti“, neki su od naslova današnjih dnevnih novina koje pišu o detaljima zločina.

Prema zvaničnim informacijama, u petak posle podne na Cetinju V.B. (34) iz tog grada ubio je podstanare koji su živeli u njegovoj kući u naselju Medovina majku i dvoje dece uzrasta osam i 11 godina, zatim je pucao na komšije i ubio sedam, a ranio šest osoba.

Napadač je ubijen, a prema navodima dežurne tužteljke Andrijane Nastić sumnja se da ga je ubio sugrađanin.

Tužiteljka i policija do sada nisu mogli da saopšte više detalja o motivima zločina, niti o tome ko je pucao u napadača.

Mediji, pozivajući se na izjave očevidaca, pišu da je V.B. nakon ubistava u svojoj kući nastavio nasumice da puca iz lovačke puške na komšije, ekipu Hitne pomoći, pripadnike policije i prolaznike.

Pobjeda i Vijesti pišu da se nakon izlaska iz kuće sreo da ujakom koji je pokušao da ga spreči u nameri, ali da je V.B pucao u njega i ubio ga.

„Dalje prolivanje nedužne krvi sprečio je jedan njegov komšija, čija je porodica takođe bila ugrožena“, usmrtivši V.B. kada je ovaj krenuo prema centru grada, navodi Pobjeda.

Lekari Kliničkog centra u Podgorici (KCCG) bore se za život još tri osobe ranjenje u tom napadu i one su nakon operacija smeštene na odeljenje intenzivne nege te bolnice.

Patrijarh Porfirije odložio posetu Herceg Novom zbog tragedije na Cetinju

Poseta poglavara Srpske pravoslavne crkve Porfirija Herceg Novom, planirana za 14. i 15. avgust, odložena je za 29. i 30. avgust, zbog trodnevne žalosti i saosećanja sa ožalošćenima u tragičnom dogadjaju na Cetinju, saopštila je mitropolija crnogorsko-primorska.

Kako je na sajtu mitropolije saopšteno, o detaljima posete patrijarha Porfirija Herceg Novom javnost će biti blagovremeno obaveštena.

Poseta je planirana povodom 640 godina od osnivanja grada i slave osnivača grada, Prenosa moštiju Svetog arhidjakona Stefana.

Vulin: Cela Srbija saoseća sa bolom Crne Gore

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin (MUP) uputio je telegram saučešća crnogorskom ministru policije Filipu Adžićun navodeći da je „sa velikom tugom i žaljenjem primio vest o tragediji koja se dogodila na Cetinju u kojoj su mučki stradali nevini ljudi, medju njima i deca“.

„U ime MUP-a i u svoje ime, upućujem Vam izraze najdubljeg saučešća. U ovim teškim trenucima reči utehe ne postoje, ali hoću da znate da cela Srbija saoseća u bolu Crne Gore i njenih gradjana“, naveo je Vulin, a preneo je MUP.

On je zamolio Adžića da „porodicama nastradalih prenese izraze saučešća, a povredjenima najbolje želje za brz oporavak“.

Na Cetinju je juče 34-godišnji V.B. ubio 10 osoba, medju njima dvoje dece, i ranio šestoro, a potom ga je ubio sugradjanin.

Beta

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh