• Novosti online

  U Crnoj Gori u zemljotresu oštećeno 50 objekata, 10 porodica van domova

  U jačem zemljotresu koji je danas pogodio Crnu Goru oštećeno je oko 50 objekata, dok je 10 porodica iz Plava potražilo alternativni smeštaj.

  Predsednik Opštine Plav na čijoj je teritoriji bio epicentar zemljotresa, kazao je Televiziji Crne Gore da je desetak porodica zatražilo smeštaj van svojih domova, jer su oštećeni u zemljotresu i u njima se ne osećaju bezbedno.

  Lokalna služba zaštite i spasavanja je saopštila da u zemljotresu nije bilo povredjenih, kao i da su pozivi od gradjana dolazili zbog oštećenja uglavnom starijih kuća, fasada i dimnjaka.

  Najavljeno je da će precizni podaci o razmerama štete biti poznati naredne nedelje.

  Zemljotres magnitude 5,2 pogodio je danas oko podne Crnu Goru i snažno se osetio na severoistoku zemlje, u Plavu, Beranama, Andrijevici, Gusinju, gde je izazvao paniku stanovništva, preneli su mediji.

  Potres se osetio i u Podgorici.

  Direktorat za vanredne situacije poručio je gradjanima da „nema razloga za paniku“, te da nadležne službe u više gradova na severu prikupljaju podatke o šteti.

  Predsednik Vlade Duško Marković pozvao je lokalne i državne službe i sve druge institucije i ustanove da pojačaju svoju aktivnost i pomognu gradjanima koji su ugroženi današnjim zemljotresom.

  „Vlada i ja kao predsednik, bićemo uz gradjane Plava, Gusinja, Andrijevice i Berana, i pomoći u saniranju posledica zemljotresa koji je teže pogodio ove opštine“, dodao je on.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com