Gradovi

U Davosu o „Četvrtoj industrijskoj revoluciji“

DAVOS – U švajcarskom zimskom turističkom centru Davos danas je počeo godišnji sastanak Svetskog ekonomskog foruma (WEF), na kom će se okupiti 2.500 najuspešnijih poslovnih ljudi sveta i više od 40 šefova država i vlada, prenela je agencija Frans pres.

Glavna tema ovogodišnjeg foruma je „Četvrta industrijska revolucija“, a za danas je najavljena serija panela, na kojima će, između ostalog, učestvovati operativna direktorka Fejsbuka Šeril Sandberg, generalni direktor Majkrosofta Satja Nadela, nemački predsednik Joahim Gauk, kanadski premijer DŽastin Trudo, itd.

Na temu geopolitičke bezbednosti će, kako navodi Frans pres, govoriti potpredsednik SAD DŽo Bajden, koji će izneti sopstvenu viziju o turbulentnim vremenima sa kojima je globalna ekonomija trenutno suočena.

Evropska migrantska kriza je druga najvažnija tema ovogodišnjeg 46. foruma u Davosu, prenosi francuska agencija.

I premijer Aleksandar Vučić će doputovati danas u Davos gde će prisustvovati nizu skupova svetskih ekonomskih lidera i učestvovati na panelu „Od migracija do integracije“, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Premijer Vučić izjavio je da će se na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu sresti sa stotinak državnika i investitora, kao i predstavnika međunarodnih finansijskih institucija, dodajući da Srbija tamo ima čime da se pohvali.

Najavljeno je i prisustvo predsednika Argentine Maurisija Makrija, izraelskog premijera Benjamina Netanjahua i grčkog premijera Aleksisa Ciprasa.

Jean-Christophe Bott/Keystone via AP

Preview

Slide

Slide

Slide

Slide

Slide

John Kerry

Slide

Slide

Slide

Slide

John Kerry

Slide

Slide

Svetska politička i ekonomska elita sastaje se danas u Davosu na još jednom prestižnom Svetskom ekonomskom forumu, samo par dana nakon što su eksperti MMF i analitičari Stratfora upozorili da smo pred novom globalnom krizom, na šta će morati da ponude neke odgovore i rešenja. AP foto

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh