Novosti online

У Ђер без Шекарићеве и Златића

Први пут после много година у стрељачкој репрезентацији Србије на европском првенству неће бити Јасне Шекарић, наше најуспешније такмичарке свих времена, ни Андрије Златића, бронзаног олимпијца из Лондона 2012.

Спортски директор Стрељачког савеза Србије Срећко Пејовић одредио је да у Ђер на Европско првенство у гађању из ваздушног оружја (24-27. фебруар) у дисциплини пиштољ наступе сениорски тимови у саставу Зорана Аруновић (Ц. звезда), Бобана Величковић (Бор 030), Бранкица Зарић (Валтер пистолс) и Дамир Микец (Полицајац), Димитрије Гргић (Академац), Душко Петров („Алекса Дејовић”).

Микс парови у званичном програму
Први пут такмичење мешовитих парова налази се у званичном програму Европског првенства и знатно ће утицати на коначан успех сваке, па и наше репрезентације.

Срећко Пејовић је одлучио да пушком наступе Андреа Арсовић и Милутин Стефановић, који су тријумфовали прошле године у Арнхему али у незваничној конкуренцији, док ће пиштољем медаљу покушати да погоде Зорана Аруновић и Дамир Микец.

Јуниорски парови Србије су Милица Бабић и Стеван Јовановић (пушка) и

Марија Шуњеварић и Бранко Машановић (пиштољ).

– Наши стрелци су сами одредили ове саставе својим резултатима. Јасна Шекарић је прошле сезоне по резултатима била тек пета ваздушним пиштољем па је одлучила да се максимално посвети малокалибарском пиштољу и да њима избори место у репрезентацији за Олимпијске игре у Рију. Старо, ново име у женском тиму је Бранкица Зарић. Старо јер је још 2004. освојила јуниорску бронзу на европском првенству, а пре 10 година постала јуниорска првакиња света. Нажалост због много објективних разлога дошло је до застоја у њеној каријери. Последњи пут на европском првенству и репрезентацији била је пре седам година, а сада се вратила изузетно високим новом резултата. С њом ће наш тим, у ком су Аруновићева и Величковићева неспорне, поново конкурисати за медаље – каже Пејовић.

Када је у питању мушка екипа у дисциплини пиштољ ситуација је мало шкакљивија, јер то је последња шанса за наше стрељаштво да се испуни још једна олимпијска квота за Рио – десета…

– Наш трећи члан екипе уз Микеца, који је прошле године постао вицешампион Европе, и Гргића биће Петров. Микец и Гргић су испунили олимпијске квоте и не могу да испуне нову, па ће то покушати Петров, наравно без икаквих обавеза. Још много одличних стрелаца није испунило олимпијску квоту и конкуренција ће бити жестока… Златић ове сезоне слабије тренира, постао је отац и то му је основна преокупација, тако да је и технички и мотивационо ван врхунског стрељаштва. И овог пута Златић је спортски и фер реаговао и подржао млађег клупског друга Петрова, који је вероватно и раније стигао до репрезентације да није био помало запостављен – објашњава Пејовић, уверен да екипа Микец, Гргић, Петров може да се у Ђеру бори за медаљу.

Ваздушном пушком у Ђеру ће наступити исти састави као и прошле године у Арнхему – сениорке Ивана Анђушић Максимовић („Академија Максимовић”), Андреа Арсовић (Партизан) и Драгана Тодоровић (Нови Београд Ушће) и сениори Милутин Стефановић и Стеван Плетикосић („Чика Мата) и Миленко Себић (Црвена звезда).

– Сениорке су међу кандидатима за трофеје у екипној и појединачној конкуренцији, а у мушкој конкуренцији, иако је ваздушна пушка оружје млађих стрелаца очекујем да Стефановићу, који је апсолутно број 1, и Себићу који је и прошле године подигао ниво резултата, искусни Плетикосић пружи адекватну подршку у борби за екипа одличја – каже Пејовић.

Када су у питању јуниорски састави спортски директор највише очекује од јуниорки пушком – Милице Бабић (Палилула), Сање Вукашиновић (Нови Сад) и Марије Коларевић (Јединство).

– То је сјајна екипа, а јуниори су мало попустили у односу на претходну сезону. Када су у питању јуниорске екипе пиштољем одлука да путују на Европско првенство у комплетним саставима донета је само зато што је Ђер близу и што пут и боравак нису скупи. Ниво резултата пиштољем у млађим категоријама одавно је испод жељеног, али добра је новост што сада има доста младих који су се определили за ову дисциплину. Наступ у Ђеру за најбоље од њих биће прилика и да стекну искуство и добију мотивацију да буду још бољи – закључио је Пејовић.

У јуниорској екипи пушком, од које се очекују много бољи резултати, су Стеван Јовановић („Чика Мата”), Лазар Ковачевић (Јагодина) и Андрија Миловановић (Ниш), док ће пиштољем наступати Бранко Машановић (Полицајац), Стефан Тодоровић (Колубара), Петар Адамовић (Смедерево) и Марија Шуњеварић („Алекса Дејовић”), Наталија Анастасијевић (Партизан), Катарина Марицки (Зуц,. Сремска Митровица).

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh