Gradovi

U Drvengrad stigao producent Nikola Đulijano

MOKRA GORA – Italijanski producent Nikola Đulijano doputovao je danas u Drvengrad, gde će u okviru programa „Savremene tedencije“ na 9. „Kustendorfu“ održati radionicu za studente i mlade autore.

Đulijano će govoriti o filmu „Mladost“ reditelja Paola Sorentina, koji je dobio tri nagrade Evropske filmske akademije, uključujući i nagradu za najbolji film.

„Film se već prikazuje u Italiji i SAD-u, uskoro će krenuti distribucija u Velikoj Britaniji i ponosim se što ću ga predstaviti i ovde“, izjavio je Đulijano po dolasku u Drvengrad.

On je istakao da mu je Emir Kusturica jedan od omiljenih autora, da je prošli put uživao u njegovom gostoprimstvu i da mu je drago što je ponovo tu.

Sorentino u svom novom filmu prati Freda i Mika, dvojicu starih prijatelja, koji uživaju u odmoru u ljupkom hotelu u podnožju Alpa.

Fred, penzionisani kompozitor i dirigent, nema nameru da se vrati muzičkoj karijeri od koje je odavno odustao, a Mik, filmski režiser i dalje radi, trudeći se da završi scenario za svoj najnoviji film.

Oba prijatelja znaju da su im dani odbrojani, pa odlučuju da se zajedno suoče sa budućnošću.

Sorentino je sa filmom „Div“ (2008) o Đuliju Andreotiju, u kome Toni Servilo igra ulogu kontroverznog italijanskog premijera, osvojio Nagradu žirija na festivalu u Kanu.

Nagradu ekumenskog žirija na istom festivalu dobio je sa sledećim ostvarenjem „Ovo mora da je to mesto“ (2011), a sa filmom „Velika lepota“ (2013 – još jedna saradnja sa Tonijem Servilom, osvojio je nagradu Američke filmske akademije za najbolji film van engleskog govornog područja.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh