Gradovi

U dve saobraćajke na Novom Beogradu desetoro povređeno

BEOGRAD – U Beogradu se protekle noći dogodilo osam saobraćajnih nezgoda, pri čemu je u dvema odvojenim nezgodama do kojih je došlo na istoj lokaciji na Novom Beogradu povređeno deset osoba, od kojih je jedna sa teškim povredama vožena na reanimaciju.

Posle prve nezgode koja se dogodila u 00.03 sati na uglu ulica Milutina Milankovića i Omladinskih brigada intervenisale su dve lekarske ekipe, od kojih je prva zbrinula tri osobe – 53-godišnjeg muškarca i dve ženske osobe od 50 i 76 godina starosti i prevezla ih na odeljenja ortopedije i neurohirurgije Urgentnog centra.

Druga lekarska ekipa je u 00.23 sati na ista odeljenja prevezla dve lakše povređene osobe, rekla je Tanjugu portparol Hitne pomoći Nada Macura.

Jutros u 06.06 sati je, takođe na uglu ulica Milutina Milankovića i Omladinskih brigada, došlo do sudara automobila i autobusa, posle čega je jedna osoba sa teškim povredama opasnim po život prevezena na reanimaciju u Urgentni centar.

U 06.19 sati druga lekarska ekipa je, posle istog sudara, zbrinula četiri lakše povređene osobe iz autobusa i prevezla ih u Urgentni centar.

Na još jednoj raskrsnici, na uglu Gandijeve i Vojvođanske ulice, u 21.57 sati povređen je 28-godišnji motociklista i prebačen na neurohirurgiju i grudnu hirurgiju.

U Ulici Cara Dušana u Zemunu sinoć u 20.26 sati povređen je 14-godišnji dečak u svojstvu pešaka, nakon čega je prebačen na Institut za majku i dete na odeljenje ortopedije.

Još jednog pešaka je udario automobil u Ruzveltovoj ulici u 23.53 sati, nakon čega je prevezen na ortopediju i neohirurgiju u Urgentni centar.

U Uralskoj ulici u 04.43 došlo je do saobraćajne nezgode u kojoj je jedna osoba lakše povređena.

Do nezgode je došlo i u 19.05 sati na Pančevačkom mostu u smeru ka Pančevu, kada su lakše povrede zadobile dve osobe i prebačene u Urgentni centar na odeljenje neurohiriguje.

U 21.04 sati u Ostružnici prema Orlovači povređene su dve muške osobe, starosti 50 i 48 godina, i prevezene na ortopediju Urgentnog centra.

Hitna pomoć je noćas intervenisala 87 puta, od čega 28 na javnom mestu, a za pomoć su se najviše javljali astmatičari, hipertoničari i srčani blesnici, dodala je Macura.

Ona je, takođe, navela da je juče zabeleženo 117 intervencija Hitne pomoć od kojih 46 na javnom mestu, uključujući šest saobraćajnih nezgoda.

„Birfest“ je, prema njenim rečima, noćas regularno protekao, s tim da je jedna osoba vožena na toksikologiju dok je više njih zbrinuto na licu mesta.

Foto Tanjug/A. Ćirić, ilustracija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh