Novosti online

У експлозији гаса у Русији седам мртвих

ЈАРОСЛАВЉ – Најмање седморо људи је погинуло у експлозији гаса у једној петоспратници у руском граду Јарослављу, а страхује се да је већи број људи остао заробљен испод рушевина, саопштиле су данас локалне власти.

Међу погинулима су четири жене, два мушкарца и двоје деце, вероватно старе 11 и шест година, изјавила је званичница Истражног комитета Јарославске области Кристина Гузовскаја, пренео је сајт РТ.

Представници руског Министарства за ванредне ситуације су за руску агенцију Тас навели да је у експлозији потпуно уништено пет станова, оштећено их је десет, а урушило се комплетно степениште од првог до петог спрата.

Досад је из срушеног дела зграде спасено четворо људи, који су претрпели тешке повреде и налазе се у болници, а међу заробљенима наводно има и деце, изјавио је регионални гувернер Сергеј Јастребов.

Он је додао да би испод рушевина могло да буде пронађено још тела.

Локалне власти наводе да је на место несреће упућено 550 спасилаца и 130 возила служби за помоћ, а отворена је и кривична истрага која треба да покаже да ли су се поштовали безбедносни прописи.

(Танјуг)

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh