• Gradovi

  U Grčkoj zatvoreni bioskopi, pozorišta, noćni klubovi, teretane, ne i muzeji

   

   

  U Grčkoj su zbog pandemije koronavirusa od danas na bar 15 dana zatvoreni svi bioskopi, pozorišta, noćni klubovi i teretane, ali ne i muzeji i arheološka nalazišta, gde će protok posetilaca biti ograničen, objavila su ministarstva zdravstva i kulture i sporta.

  Do pre nekoliko dana mnoga pozorišta su nameravala da normalno nastave rad, čak i kada je najpre bilo zabranjeno održavanje skupova sa više od 1.000 ljudi. Tada su i vlasnici noćnih klubova koji su u Grčkoj masovni i velki, u dogovoru s muzičarima koji tamo nastupaju, odlučili da ne prekidaju rad.

  Međutim, posle jučerašnjeg službenog proglašenja pandemije koronavirusa, premijer Kirijakos Micotakis je preporučio svim građanima, posebno starijim i deci, da ostanu kod kuće, te je većina vlasnika noćnih klubova i umetnika odlučila da ne radi u interesu javnog zdravlja, iako će imati finansijske štete.

  U Atini je trebalo da proleće bude bogat umetnički period s nizom premijera baleta, opere, muzike, a prvi veliki koncerti stranih izvođača očekivali su se već narednih dana, uključujući kolumbijskog pop-pevača Malumu i grupu „Van Der Graaf Generator“.

  Otvoreni, ali s kontrolisanim protokom posetilaca, ostaće muzeji u Grčkoj.

  Po saopštenju Ministarstva kulture i sporta, osoblje muzeja mora da se stara da u svakoj prostoriji muzeja, u zavisnosti od veličine, ne bude više od 20-30 ljudi, a treba i regulisati broj posetilaca na šalterima za prodaju ulaznica.

  Posete arheološkim nalazištima će biti kao i obično, zasad bez ograničenja, osim u oblastima Ahaja, Ilija i na ostrvu Zakintosu gde se zbog velikog broja zaraženih primenjuju mere ograničenja koje je proglasila Nacionalna organizacija za javno zdravlje.

  Beta

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com