• Gradovi

  U Hrvatskoj osnovano Nacionalno veće za penzionere i starije osobe

  Vlada Hrvatske i predstavnici penzionera u sredu su u Zagrebu potpisali sporazum o osnivanju Nacionalnoga veća za penzionere i starije.

  To je savetodavno telo Vlade, koje će, u duhu partnerstva i saradnje, Vladi iznositi mišljenja i donositi zaključke o pitanjima penzionog i zdravstvenog osiguranja, socijalne politike i zaštite starijih osoba, javila je agencija Hina.

  Sporazum su potpisali predsednik Vlade Andrej Plenković, predsednik Matice penzionera Hrvatske Josip Kovačić i predsednica Sindikata penzionera Hrvatske Jasna A. Petrović. Oni su izrazili zadovoljstvo što je osnovano telo koje je važno za uspostavljanje kvalitetnog i trajnog dijaloga penzionera i Vlade, s ciljem da se unapredi položaj penzionera.

  Predsednik Vlade je ocenio da će bogato iskustvo predstavnika penzionera stečeno u radu s prethodnim vladama, njihovo vrlo kvalitetno i sadržajno poznavanje problematike i propisa, doprineti traženju novih rešenja i biti korektiv politike Vlade.

  „Radujemo se dijalogu koji predugo čekamo, ne odustajemo od zahteva za sprečavanje daljeg siromašenja starijih i pregovaraćemo u okviru realnih mogućnosti“, rekla je Jasna Petrović.

  Spomenula je i uvođenje novog oblika porodičnih penzija, novog modela usklađivanja takozvanih socijalnih penzija, i uvodjenje minimalnih penzija u visini od 50 posto minimalne plate što očekuje već na prvoj sednici Nacionalnog veća, verovatno kroz dve nedelje.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com