• Novosti online

  У Идоменију све више болесних миграната

  СКОПЉЕ – У Идоменију, пограничном месту на грчкој страни границе са Македонијом, све је више болесних миграната који већ недељама живе по хладном времену недовљно обучени у блату и без довољно хране, објавио је скопски портал Телма.

  Зато им поред хлеба, хуманитарне организације сада деле и дневну медицинску терапију.

  „Беда грчке стране границе је немерљива. Мигранти су суочени са затвореним граничним прелазима, што је ненадано угасило све њихиове снове о животу у Западној Европи”, наводи овај портал.

  Ипак, већина њих, како се наводи, пркоси условима и не намерава да напусти Идомени. Други, пак, траже уточиште повлачесхи се ка Атини.

  У Идоменију, како се наводи, није било покушаја да се побољшају услови живота миграната, а и када се нешто уради нема видљивих резултата. Шатори су и даље у блату, смеће је свуда, а број људи је и даље исти – 15.000.

  Подсећа се да су грчке власти саопштиле да је мигрантима обезбеђен смештај у организованим камповима у Атини и Солу, али ни недељу дана након те одлуке ништа није урађено у смислу њиховог трансфера.

  Неизвесно је каква ће бити њихова судбина с обзиром на то да мигранти одбијају да напусте камп у Идоменију, а само место није погодно за дужи боравак, наводи скопски портал, преноси Танјуг.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com