Gradovi

U javnom sektoru Novog Sada maksimalno 8.380 zaposenih

NOVI SAD – Odbornici Skupštine Grada Novog Sada usvojili su danas odluku po kojoj je predviđeno da maksimalan broj zaposlenih u javnom sektoru u Novom Sadu bude 8.380.

Predlog odluke o maksimalnom broju zaposlenih u gradskoj upravi, javno – komunalnim preduzećima i javnim ustanovama bila je najvažnija tačka dnevnog reda današnje sednice, a pošto su se odbornici glasanjem izjasnili o tom predlogu, došlo je do kraćeg prekida u radu, a pred kraj sednicu su napustili odbornici iz redova Demokratske stranke.

Prekid sednice usledio je pošto je predsednica odborničke grupe „Svi za Novi Sad“, Branka Bežanov zatražila da se utvrdi da li se u skupštinskoj sali nalaze osobe koje na to nemaju pravo, misleći na novinara, Tomislava Lovrekovića za koga se ne zna da li trenutno radi za neki medij.

U toku pauze je utvrđeno da Lovreković kod sebe nema novinarsku legitimaciju, pa je napustio skupštinsku salu, ali se ubrzo vratio sa novinarskom legitimacijom i nastavio je da prati sednicu.

Nešto kasnije došlo je do oštre polemike između predsednika Treće Srbije Miroslava Parovića i odbornika Demokratske stranke, a povod je bilo poslovanje Javnog preduzeća „Informatika“.

Nakon te polemike, kada su na red došle izmene plana i programa poslovanja nekih javno-komunalnih preduzeća, odbornici iz redova Demokratske stranke su napustili sednicu, uz obrazloženje da ne žele da učestvuju u raspravi za koju nisu imali vremena da se spreme, jer su, kako su kazali, materijale dobili tek danas.

Po napuštanju odbornika DS-a sednica je nastavljena, predložene izmene su usvojene, a sednica je završena na uobičajen način – odborničkim pitanjima.

Foto Tanjug/J.Pap, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh