• Novosti online

  У јуну почетак градње аутопута Београд-Сарајево

  Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић разговарала је данас с инвеститором, пројектантом и извођачем радова на будућем аутопуту Београд-Сарајево о динамици и почетку радова на изградњи деонице кроз Србију Сремска Рача-Кузмин, која је планирана за јун ове године.

  „Изградња аутопута Београд-Сарајево важна је не само за Србију и Босну и Херцеговину, него и за цео регион. Наш стратешки циљ је повезивање с регионом, што уз економску и политичку стабилност и инфраструктурни развој значи и бољи живот наших грађана. Очекујем од свих вас пуну посвећеност да се неопходна документација припреми и радови на деоници Сремска Рача-Кузмин започну у јуну, у присуству три председника – Александра Вучића, Тајипа Ердогана и Милорада Додика”, рекла је Михајловићева.

  У саопштењу из кабинета министарке наводи се да је комерцијални уговор за израду планова детаљне регулације, пројектовање и изградњу деоница аутопута Београд-Сарајево између Владе Србије, Путева Србије и турске компаније „Ташјапи” потписан 19. децембра 2018, преноси Танјуг.

  Подсећа се да је деоница Сремска Рача-Кузимин дуга око 17 километара, а вредност радова око 220 милиона евра, док је деоница Пожега-Котроман дуга око 60 километара, а вредност радова је око 830 милиона евра.

  Изградњом аутопута Београд-Сарајево, Србија добија могућност да се повеже с европским Коридором пет, који повезује Мађарску, Хрватску и БиХ, а БиХ са коридорима 10 и 11 унутар Србије, односно са аутопутем Београд-Шид, као и саобраћајницом преко Пожеге, наводи се у саопштењу.

  Састанку је присуствовао Зоран Дробњак, директор Путева Србије, који су инвеститор пројекта, Милутин Игњатовић, директор Саобраћајног института ЦИП, као и пројектант и представник турске компаније „Ташјапи”, која ће изводити радове.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com